Åter Sirius-poäng i Kalmar

Det blev mållöst mellan IFK Kalmar och IK Sirius, vilket innebär en repris på förra årets möte i Kalmar. IFK Kalmar dominerade första halvlek, men fick inte till de riktigt heta chanserna. I andra halvlek jämnades spelet ut och båda lagen hade heta chanser utan att kunna förvalta dem.

IFK Kalmars tränare Jonas Walfridsson var inte nöjd. Han tyckte att hans lag spelade lite för omständligt.
– I första halvlek gör vi det hyggligt med bra bolltempo, men vi går för mycket i mitten och utnyttjar inte riktigt kanterna. I andra halvlek blev det stressat och vi började slå för många långbollar. Samtidigt har Sirius ett mycket kompetent försvarsspel, så jag kan bara gratulera till en poäng.

Sirius tränare Fredrik Bernhardsson medgav att man kommit undan med blotta förskräckelsen i första halvlek.
– Vi klarade inte att spela som vi ville och var oerhört pressade, särskilt första kvarten. Men när vi kom in i paus och hade 0–0 kände vi att vi hade fått en andra chans och den tog vi. Vi är väldigt nöjda med vår poängen, IFK Kalmar är ett rörligt lag med bra presspel och det är svårt att ta poäng här.
IFK Kalmars hårt arbetande offensiva mittfältare Mathilda Johansson Prakt utsågs till hemmalagets bästa spelare och Sirius målvakt Emma Holmgren till bäst hos gästerna. Välförtjänta utnämningar, men i Sirius var mittbackarna Sara Back och Mikaela Björklund andra starka kandidater.
Matchens mest omdiskuterade situation blev när Sirius målvakt Emma Holmgren i en situation framför mål rusade ut och kolliderade hårt med IFK Kalmars anfallare Linnea Johansson.
– Solklar straff, tycker IFK Kalmars tränare, men fick inget medhåll från domaren.
En minuspost för IFK Kalmar var att Maja Träff Williams drabbades av en skada i knäet i slutet av första halvlek och fick utgå. Hon kommer förhoppningsvis att kunna undersökas med magnetkamera i början av nästa vecka och innan dess är det svårt att säga något om skadan.

Text: Joakim Carlsson