Louise Quinn nickade tre poäng till Eskilstuna

På ett soligt och blåsigt Tunavallen spelades matchen mellan topplaget Eskilstuna United och jumbon Kristianstads DFF. Det blev bara ett mäl och det gjorde hemmalaget.
Louise Quinn nickade in segermålet för Eskilstuna. Fot0: Bildbyrån

United började övertygande, trots att lagets nya backstjärna Nathalie Björn saknades på planen. Nathalie Björn som imponerat som en del i trebackslinjen under våren satt på bänken mot Kristianstad. Överansträngning i höftböjaren var orsaken till det. Annica Svensson flyttades ner och Marija Banušić fick spela från start i anfallet.

United spelade med hård markering de första 36 minuterna eller tills Kristianstad bytte in duktiga Ida Rebecca Guehai. Rebecca hade många fina dribblingar och snabba löpningar.

I den 13:e minuten fick Eskilstuna en frispark, som Glodis Perla Viggosdottir leende sprang fram för att lägga. Det blev en till synes väl inlärd variant av långa inlägg mot boxen. Louise Quinn visade sin totala överlägsenhet i luftrummet och nickade bollen skickligt över Kristianstads tveksamt placerade målvakt Moa Olsson.

Olivia Schough dominerade rejält på högersidan av mittfältet. Hon var även på slutet en bra högerback, när målskytten var utanför planen, beroende på en benskada. Olivia satte även fart på kedjan sista minuterna, när den för dagen mindre lyckosamma Marija Banusic byttes ut.

Kristianstad skapade inte många chanser i andra halvlek, trots ett stort bollinnehav. Klena långskott och många resultatlösa anfall. Nellie Karlsson gjorde vid flera tillfällen goda försök utan att lyckas.
Kristianstad kämpade och hade i slutminuterna ett bra skott av Amanda Edgren ur snäv vinkel, som Uniteds Emilie Lundberg räddade med en fin fotparad.

Den allra största chansen att göra mål sista tio minuterna, hade dock Mimmi Larsson fint framspelade av Olivia Schough, som dock Kristianstadsmålvakten skickligt avvärjde.

Som vanligt var det gott om folk på läktarna och 2 097 åskådare kunde räknas in, men de flesta var nog endast nöjda med tre poäng och en säker tredje plats i tabellen för hemmalaget.

Text: Kjell Larsson