Skadebekymmer i EM-kvalets uppladdning

När förbundskaptenen Pia Sundhages landslaget samlades för en första träning i Göteborg inför EM-kvalmatcherna mot Polen och Moldavien saknades ett par spelare. Lotta Schelin på grund av ett försenat flyg samt Linda Sembrant som förvisso fanns på plats men som körde för sig själv vid sidan om.
Pia Sundhage och Linda Sembrant i diskussion. FOTO: Nicklas Elmrin, Bildbyrån

Sedan tidigare har mittbacken Nilla Fischer tackat nej av privata skäl och när nu även Linda Sembrant, till vardags i franska Montpellier sågs träna vid sidan av på grund av en fotskada får förbundskapten Sundhage tänka om:
– Om Linda kan spela får vi nog besked om imorgon så jaa, ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Därför är jag väldigt glad att till exempel Emma Berglund spelar så bra fotboll i nuläget. Vi får kanske göra om lite och det kan bli förändring i startelvan men alla de övriga spelarna får nu chansen att visa att de är redo att ta en plats mot Polen, säger Sundhage till damfotboll.com.

För svenskt vidkommande väntar två EM-kval matcher med början torsdag borta mot Polen i Lodz och Moldavien hemma på Gamla Ullevi på måndag (nationaldagen) i nästa vecka.
De två EM-kvalmatcherna är Sveriges sista tävlingsmatcherna före OS.