Sverige OS-laddar mot Japan

Sveriges får en drömmotståndare i OS-förberedelserna när vice världsmästarna Japan kommer till Guldfågeln Arena i Kalmar den 21 juli!

− Vilken fantastisk chans för oss att få möta en nation som varit i tre raka mästerskapsfinaler. Spännande också att se Japan spela nu efter att de har bytt förbundskapten. Publiken i Kalmar kommer förhoppningsvis att få se en teknisk och fin fotboll, jag antar att exempelvis Saki Kumagai är på plats i juli, hon vann nyligen Champions League-titeln tillsammans med sitt Lyon och vår egen Lotta Schelin, säger förbundskapten Pia Sundhage i ett pressmeddelande.

Den svenska damlandslaget kommer att befinna sig i Kalmar och på Öland den 18−22 juli och matchen mot Japan spelas på Guldfågeln Arena den 21 juli. Avsparkstid och biljettinformation meddelas senare.
− Det är väldigt trevligt att landslaget kommer till Kalmar som ett led i sina förberedelser inför Rio. Matchen mot Japan på Guldfågeln Arena kommer att visa damfotboll av högsta internationella klass och vi hoppas att många tar chansen att heja fram laget och visa sitt stöd inför den spännande OS-turneringen, säger Mattias Rosenlund, ordförande, Kalmar FF.