IFK Kalmar åter med i toppen

IFK Kalmar följde upp 3–2 mot Hammarby med 2-1 (2-0) borta mot QBIK. Därmed har man häng på topplagen.

– Vi tar med oss laginsatsen och moralen, säger IFK Kalmars Linnéa Johansson efter matchen.

Ett soldränkt Tingvalla IP bjöd upp till bra förhållande när QBIK gästades av IFK Kalmar. De 89 betalande åskådarna fick visserligen inte se så många chanser under de första 45 minuterna. Men Kalmar tog till vara på sina, först var det en högerhörna som Lisa Malmström kunde nicka inåt och där Emma Jones var sist på bollen. Målet kom efter 22 minuters spel.

Fjorton minuter senare tog Linnéa Johansson vara på en miss i QBIK -försvaret, en bakåtpassning som målvakten Nora Abolins kunde ta med händerna och den studsade på hennes knä och ut till Johansson som bara kunde göra 0–2.

– Det var en arbetsinsats från hela laget och jag kunde bara lägga in den. Jag befann mig på rätt plats vid rätt läge, säger Linnéa Johansson om målet.

I den andra halvleken kom QBIK ut som ett helt nytt lag och skapade farligheter direkt. både Hanna Elizabeth Terry och Erika Stolpe hade lägen. Men bollen ville inte in. Stolpes läge räddades på mållinjen. Hemmalaget hade mycket av spelet i den andra och tryckte på, Mia Skoglund bidrog med mycket energi och gick i bräschen. Hon byttes in inför den andra istället för Sofie Ask.

Med tio minuter kvar att spela kom också utdelningen. Nathalie Hallquist som kom in i den 58:onde minuten fick på en drömträff strax utanför straffområdet och Kalmars målvakt Lovisa Johansson hade inte mycket att säga till om där.
Karlstads-laget fortsatt sin press och på en hörna var man bara en nick bort ifrån 2–2.

– I den första halvleken tycker jag att vi gör det vi ska göra, men i den andra släppte vi in dom i matchen och blev lite för bekväma, säger Linnéa Johansson och fortsätter;
– Men vi höll undan och jag tycker att vi har kommit tillbaka bra från svackan vi hade i början, vi jobbar bra tillsammans och gör det vi ska göra, det har gett resultat.

I och med segern så klättrade IFK Kalmar uppåt i tabellen och man är nu femma på 13 poäng, endast fyra från tvåan Hammarby. Qbik ligger allt–jämnt ovanför nedflyttningsstrecket på sex inspelade poäng.

Text: Anders Andersson

Taggar: ,