Poängnöd i Mallbacken

Det är onekligen uppförsbacke för Mallbacken som fått en mycket svag start i årets Damallsvenska. På onsdagskvällen tar de emot Eskilstuna United och en populär hemvändare, Mimmi Larsson, välkänd profil på Strandvallen som också blivit uttagen i den stora svenska bruttotrupp förbundskapten Pia Sundhage utsett inför sommarens OS idag.
Trångt i Mallbackens straffområde. Foto: Bildbyrån

Mallbackens tränare David Uvenclir tycker trots läget och trots ett par skador i truppen att självförtroendet är på väg upp efter den senaste bortamatchen mot Vittsjö borta.
– Ja, det känns så. Vi fick kämpa rejält där och göra lite rockader i laget när först Kirsty Yallop utgick på grunda av skada och senare också Antonia Göransson. Tycker ändå att vi löste uppgiften bra där nere och fick med oss lite självförtroende hem.

Och hur är skadeläget då inför Eskilstunamötet?
– Antonia är tillbaka men vi saknar både Tameka Butt, som kom hem skadad ifrån senaste landslagssamlingen och Kirsty Yallop.

Tabelltrean Eskilstuna har en vass forward som ni känner till, hur ska ni för första gången, få stopp på henne.
– Jaa, du Mimmi Larsson är snabb och avig och mycket omtyckt här. Hon kommer säkert att få ett varmt välkomnande här och jag tror många kommer för att se henne i sin nya klubb. Eskilstuna är bra det kommer att bli en tuff match även om kanske inte Olivia Schough, som ju skadades sist, inte är med. Med en trebackslinje som ligger rätt centralt samlad finns det lite ytor för oss att hitta men samtidigt blir det en kamp mot deras fem på mittfältet. Vi får försöka göra det trångt för dem, vara vaksamma i boxen samt hitta vårt spel och jobba hårt som vi brukar.

Eskilstuna kan dra lite publik till Strandvallen där ni spelar på naturgräs. Inledningsvis var det några tillresta motståndare som gnällde över skicket på plan. De flesta är ju vana vid jämna fina konstgräsplaner och jag undrar hur den klassiska arenan ser ut nu?
– Den har fått ligga till sig lite under det internationella fönstret och nu tycker jag att den är jättefin och absolut inget att klaga på, säger David avslutningsvis.