Inga mål på Behrns

I höstas blev det fem mål och Piteå IF vann på Behrns Arena med 3:2 när lagen möttes senast. Kvällens drabbning slutade 0:0 med fördel Örebro.

Både KIF Örebro och Piteå IF har tappart viktiga spelare inför årets säsong. Medan Elin Magnusson, Marina Pettersson Engström, Sanna Talonen och Susanne Lehtinen slutade med fotbollen tappade Piteå mittfältaren Emilia Appelqvist till Djurgården och målspottaren Pauline Hammarlund till Kopparberg(Göteborgs FC. Hammarlund som i oktober 2015 hade gjort två mål för sitt Piteå och därmed avgjort matchen mot KIF.

I kvällens match syntes det att både lagen har inte bara tappat de nämnda spelarna utan även att det kommer att ta tid innan vi ser något av lagen tillbaka i toppen av Damallsvenskan.

KIF Örebro hade mer av spelet, speciellt i den första halvleken och mer av bollen under stora delar av matchen. Hanne Gråhns som kom med i Pia Sundhages i dag publicerade bruttotrupp till OS och Adelisa Grabus gjorde en bra match och de är framtidsnamn. Den största chansen till ett ledningsmål hade mexikanska Veronica Perez, men Hilda Carlén som även hon är med i OS-truppen än så länge räddade fint och förhindrade att Piteå fick ett baklängesmål.

I den andra halvleken blev Piteå bättre utan att visa upp samma sorts vassa anfallsspel som laget kännetecknade förra säsongen. Inbytta Sejde Abrahamsson (född 1998) hade kunnat avgöra matchen, ännu en gång räddade Hilda Carlén.

Genom det oavgjorda resultatet tappade KIF Örebro en placering i tabellen till Mallbacken (2:1 över Eskilstuna) och ligger på en 10:e plats, fyra poäng före Umeå IK. Piteå som är sexa ska åka till Vittsjö härnäst för seriespel medan Örebro ska till en viktig bortamatch till Borlänge för att möta Kvarnsveden. Men redan på lördag hoppas man på en bra publiksiffra i Piteå när man tar emot mästarna FC Rosengård i Svenska cupens semifinal 2015/16.