LB07 stärkte greppet i toppen

LB07 började bra, fullföljde mer tveksamt men höll stilen till 2-1. De förhoppningar som Hammarby IF hade mosade hemmalaget med att göra sina två mål inom loppet av en halvtimme. Efter toppmötet leder LB07 serien med sex poäng.
Johanna Ejdelind såg öppningar och förarbetade ett av LB07:s mål. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

– Jag tror att tabellen kommer att se ut ungefär som nu. LB 07 har ett bra försprång och är det bästa laget i serien just nu, sade Olof Unogård.

– Vi är nöjda med topp två som också leder till Allsvenskan, fortsatte Hammarbytränaren vars lag skuggar Hovås Billdal i den striden.

Stolt men inte nöjd, blev Unogårds betyg när han satte ord på hela matchinsatsen. Ett brandskattat Bajen bjöd inte till från start, försökte satsa på kontringar men kunde sällan jobba fast bollen framåt i första halvlek.
– Vi åkte hit med tuffa förutsättningar, åtta spelare saknas med skador och sjukdomar och vi kunde tejpa ihop tre stycken så bra det gick inför matchen. Sen gör vi en platt halvlek, som de får precis dit de vill.


Särskilt mycket ställningskrig blev det aldrig mellan seriens etta och trea. Hemmalaget inledde arbetet att få in bollen bakom backlinjen per omgående.

På offensivt uppdrag hade LB07 flera namn som trots rätt fria tyglar ändå skapade ett samlat tryck, Johanna Ejdelinds kvicka fötter och Olivia Welin med framstötar längs kanten bland annat.

Gästerna värjde sig hyfsat på de vassa inläggen, när LB07 började vinna tillbaka bollen och sätta mer press blev det etter värre.
– Båda målen kommer efter återerövringsspel, sade Anna Welin som bidrog med stabilitet i mitten och sedermera den avgörande fullträffen.

Högerbacken Elin Björklund som skickade bollen i nät med ett långskott efter 27 minuter visade på bredden i serieledarnas offensiv. Mål nummer 33 för säsongen var samtidigt hennes andra, och gav ett ordentligt energipåslag som LB07 såg till att utnyttja.

En dryg minut senare stod det 2-0, sedan Hammarby dyrbart tappat bollen på avspark. Johanna Ejdelind slog den sista passningen, som så länge spökade och omintetgjorde för grönvitt att bli riktigt farligt framåt.

Anna Welin förvaltade läget i straffområdet till utökad ledning.
– Vi gör det bra, får ett större avstånd men det blir lite mer Hawaiispel i andra, summerade hon innan tränaren Sven Sjunnesson tog upp stafettpinnen om LB 07:s prestation i ledning.

– Vi går ner oss lite grann, tanken var inte att vi bara skulle försvara oss utan behålla bollen. Med 20 minuter kvar blir vi trötta, om det sedan beror på det fysiska eller mentala, det var onödigt att släppa in målet.

Efter en period där LB 07 fått allt svårare att freda sig mot de långa bollarna mötte Frida Sjöberg i djupled, rundade målvakten Emma Lind och ordnade lite extra stress och kvitteringsjakt de sista fem minuterna.

Det räckte inte till någon pinne, men Olof Unogård såg en moralisk poäng att ta med sig hem.
– Vi rycker upp oss, kan det ge oss en effekt framöver blir det viktigt. Jag berömde tidigare LB 07 för deras starka moral, nu är jag stolt men inte nöjd över det vi levererar, sade tränaren som hoppas få tillbaka ett par namn till nästa match.

Tre matcher på åtta dagar avslutar för LB07:s del inför uppehållet. Med segrarna kommer också Damallsvenskan allt närmare, mitt i sommaren vill Sven Sjunnesson hålla tankarna på annat håll.
– Spelarna är så rutinerade och fokuserade, imorgon börjar vi med nästa match så jag ser inga svårigheter. De runtomkring i föreningen har nog mer problem med det, sade tränaren i Elitettans självklara ledarlag.