Trotjänare till tränaruppdrag

KIF Örebro på sista plats i tabellen med en seger på åtta matcher rapporterar om förändring på ledarsidan. Elin Magnusson kliver in som assisterade tränare.

– Att jag kommer vara verksam i KIF Örebro igen känns både fantastiskt roligt och på något sätt naturligt. Överhuvudtaget känns det väldigt bra att vara tillbaka i klubb- och tävlingsfotboll efter ett litet uppehåll, säger hon till klubbens hemsida.

I november 2015 avslutade Magnusson sin 17 säsonger långa spelarkarriär i KIF Örebro med att spela Champions League mot Paris Saint-Germain.

I samband med det sade hon till damfotboll.com, apropå en fortsättning inom klubben:
– Jag har sagt till KIF Örebro att jag helst av allt vill jobba för dem i någon roll, med elitfotboll som någon form av tränare.

Tränardebuten året efter, för Yxhults IF:s herrar slutade med att laget tog steget från fyran till trean.

I mars fick trotjänaren i KIF-tröjan barn, tre månader senare väntar nästa tränarroll som assisterande till Martin Skogman.
– Även om jag kommer in när det bara är fyra månader kvar av säsongen så känner jag mig relativt förberedd. KIF Örebro och Damallsvenskan är trots allt det lag och den serie som jag känner till och följer allra bäst. Jag har ju också haft fördelen att jobba lite med Martin Skogman i F19-landslaget tidigare, säger Magnusson som börjar sitt nya uppdrag först när KIF Örebro startar upp träningen efter sommaruppehållet.

Den nuvarande assisterande tränaren Mats Claesson har valt att lämna sitt uppdrag av personliga skäl.