Vittsjö chanslösa i Skånederbyt

Rosengård har haft en tung vår, Vittsjö har flugit högt och överraskat. Men i söndagens skånederby var ordningen återställt - storasyster Rosengård var två nummer för stora för Vittsjö. Rosengård vann med 3-0.

Skåne bjöd på sol denna söndagseftermiddag. Och i det bjöd Vittsjö och Rosengård upp till kamp inför nästan tusen åskådare. Och visst fanns det frågetecken och funderingar inför matchen. Framför allt runt gästerna Rosengård, deras form under våren och chanser.

Hos Vittsjö finns få frågetecken, desto fler utropstecken att lyfta. Linda Sällströms målform talade för att en Vittsjöskräll. Och inför avspark skilde det bara fem poäng mellan lagen i tabellen. Men nästan direkt när domaren blåste igång matchen visade Rosengård att gammal är äldst och att man är Skånes bästa lag (det återstår att se om det är en sanning även efter Malmöderbyt mot LB07).

I en fysisk och intensiv kamp på det täta gräset på Vittsjö IP var Rosengård två nummer för stora för utmanarna Vittsjö.
På läktaren frustade hemmasupportrarna när Rosengård tog tag i taktpinnen direkt och dunkade in ledningsmålet redan efter tio minuter. Martens drog in 0-1 med vänstern efter ett skott utifrån och efter det kontrollerade Rosengård matchen.

Vittsjö skapade chanser, stod upp, smällde på i närkamperna och slet. Men ändock kändes det tidigt att detta var Rosengårds dag. Rosengård pressade Vittsjö högt och stressade dem in i anfall. Effektivt.

2-0 gjordes av Lotta Schelin strax efter ledningsmålet. Ella Masar fastställde slutresultatet till 3-0 i den 70:e minuten. Vittsjö skapade chanser och hade med lite tur kunnat göra både ett och två mål. Men Rosengårdssegern var odiskutabel trots det. Storasyster är fortfarande några nummer för stora för Vittsjö.