Viktor Eriksson tar farväl av Eskilstuna United

Eskilstuna United får söka sig ny huvudtränare från och med nästa säsong. Under fredagen kom beskedet att Viktor Eriksson avslutar det fleråriga samarbetet med klubben.

– Var sak har sin tid och det är dags att se och göra något annat för att utvecklas som fotbollstränare, säger han till Eskilstuna-kuriren.

Viktor Eriksson kommer för alltid att vara tränaren som tog laget från Söderettan via Elitettan till Damallsvenskan. En resa som bland annat ledde fram till pris som årets tränare 2015.

Samma år, mitt i den brinnande allsvenska upplösningen aviserade dock Eriksson att han stod beredd att lämna.

Efter några veckors förhandling skrev han trots allt på ett nytt kontrakt. Två säsonger senare ser beslutet ut att vara oåterkalleligt. När säsongen är slut är hans gärning över i United.
– Jag hade ett erbjudande om att förlänga mitt avtal med några år. Men det var mitt beslut att inte göra det, säger Eriksson till Eskilstuna-kuriren.

– Nu är det skönt att beslutet är taget. Men det är klart att det har varit svårt. United ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Men har man varit så länge på ett och samma ställe kommer man närmare och närmare den sista säsongen för varje år som går.