Linda Sembrant: Idag är ett bra steg på vägen

Sverige fick aldrig utdelning och får leva med frågetecknet över anfall, kontringar och effektivitet. Tyskland fick dock svar med samma medicin vilket stärkte premiärinsatsen rejält.

– Va fasiken, vi har ju haft många duster med dem. Idag är ett bra steg på vägen, otroligt skönt att hålla nollan och få den starten i turneringen.

Sverige jämsides med den mångåriga giganten blev så bra det kunde bli. Till och med för bra om Stina Blackstenius fått fullfölja sitt skottförsök oupphakad i slutskedet.

Alternativt att Sembrant kunnat utnyttja sina möjligheter med huvudet. Bland några bommade hörnor, fasta situationer som saknade både serve och spets kastade sig mittbacken fram med två bud att avgöra.
– Riktigt surt, jag borde ha fått dem på mål men kommer inte riktigt över bollen. Jag vill egentligen ha dem på första stolpen, sade hon efteråt.

I försvaret satte Sembrant inte en fot fel, en mäktig gestalt som höll linjen oavsett var i planen den befann sig. I tanken att hålla tätt var försvaret ibland uppe och tangerade mittcirkeln.
– Det är viktigt att kunna hantera de olika höjderna i försvarsspelet, även när vi kommer ner lite att kunna hålla uppe aggressiviteten, sade hon mer än tillfreds med upplägget.

– Vi ligger kompakt och gör det trångt. Det behöver vi för att kunna störa dem i deras uppbyggnad och vi gör det bra, ligger tajt och får dem frustrerade.

De närmaste dagarna lär bjuda på en tydlig omställning. Från väntans tider och en bra defensiv mot Tyskland till mer anfallsfokus när turneringen är igång och motståndarna kommer snabbare på.
– Vi har varit förberedda för alla olika scenarier, det är en match och inte hela turneringen. Matcherna som kommer blir otroligt olikas den här, vi kommer att föra spelet och få till det, sade Sembrant.

Hon kunde inte smaka på seger, en känsla av utfört uppdrag efter många försök spred sig ändå i eftersnacket.
– Otroligt skönt att göra det mot Tysjkand, vi har väntat länge på att ta poäng mot dem.