Linda Sembrant vill vara hundra på hörnorna

Linda Sembrant och Nilla Fischer höll ihop försvaret i EM-premiären. Till nästa uppgift tillkommer styrkan i huvudspelet och inte minst kvaliteten på hörnorna som faktorer att förvalta för båda bitarna i mittlåset.
Linda Sembrant och Nilla Fischer vill dominera i luftrummet mot Ryssland. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

– Så klart att vi alltid vill vara hundra i de situationerna. Sen gäller det att hitta variant utifrån motståndet, säger Sembrant.

Mellan Tyskland på andra plats på världsrankingen och Ryssland som 25:a skiljer en hel del i kapacitet. Även om just den första EM-matchen inte innehöll mästarspel från den högre rankade motståndaren och desto mer fysik och framåtanda från den lägre.
– Jag förväntar mig en helt annan matchbild, att vi ska ha mer boll än dem. Det gäller att vi hittar vår fart i spelet och sätter fart på bollen

Helt utanför spelarnas kontroll ligger spörsmålet om hur många svenska fans som tar sig till Deventer. I Breda fanns en både ljudlig och väl tilltagen gul avdelning på läktaren.
– Det är någonting som man verkligen tycker om, stödet vid sidan av. Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så mycket, säger Sembrant.

Själv är hon en konstant klippa som innerback, började EM som allra bäst i försvarslinjen och har etablerat en hög nivå i sitt duellspel.
– Sedan en tid tillbaka, efter att jag kom tillbaka från min korsbandsskada som gjorde att jag missade förra EM har det rullat på. När Pia tog in mig igen kände jag stort förtroende, jag behöver prestera men det känns att det har varit en bra tid hemma i klubblaget och jag vet vad man vill ha ut av mig, säger hon.

– Vi har ett delat ledarskap och har hittat samspelet, styr varandra under matchens gång. Vi har mycket snack men det är otroligt viktigt i vår position, fortsätter Sembrant.

Både Rysslands och Sveriges fasta situationer har vridits och vänts inför den andra gruppomgången. Linda Sembrant och Nilla Fischer lär tillbringa en del i luften, precis som de gjort under de sista finslipningarna.
– Vi tränar ju alltid hörnor. Det är för att hörnläggaren ska känna koll på touchen, få den på rätt plats och hitta timingen med oss.