Stina Blackstenius – under observation efter smäll mot huvudet

Sveriges 2-0-skytt Stina Blackstenius fick inte glädjas hela vägen åt sitt mål. När hon nickade ihop i en duell och senare utgick dök farhågorna om hjärnskakning upp. De första signalerna var försiktigt positiva men avvaktande om skadan.
Mål efter 51 minuter - 20 minuter senare var Stina Blackstenius utbytt och på väg ut från arenan. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån

– Jag är inte jätteoroad, men vi får ta en dag i taget, sade landslagsläkaren Mats Börjesson.

Till skillnad från övriga svenska spelare passerade Blackstenius inte genom den mixade zonen, det gjorde däremot Börjesson och fick kommentera läget.
– Det såg ut som en armbåge mot pannan, hon fick en liten bula och vi bedömde det som ingen fara, sade han.

Den första åtgärden blev ett bandage runt huvudet, när Blackstenius sökte sig till bänken och sade att hon inte kunde spela vidare var nästa steg självklart.
– Hon blev yr och då tog vi ut henne. För säkerhets skull ska man alltid observeras men hon mår bra nu, fortsatte Börjesson som vid 22-tiden på fredagskvällen avvisade åtminstone de första farhågorna om hjärnskakning.

– Det kan ha med smällen att göra men det kan också vara något annat. Hon sade själv att det var väldigt varmt därute, om det är det vet vi inte.

– Hon har mått bra efteråt, nu får vi komma hem och prata med henne igen.

Under lördagen lär nya besked komma angående Blackstenius i förhållande till kommande matcher.

rosariopel 2017-08-23 14:50

Hallo zusammen, Ichh lese all Ihre Post. I wie, um einen kleinen Kommentar
zu Ihrer Unterstützung zuu schreiben.

My web page: Schmerzfreie Lösungen für Darlehen - Einige Einblicke (Sebastian)