Stina Blackstenius på bättringsvägen: ”Väldigt god chans att hon kan spela”

Stina Blackstenius gjorde ett starkt intryck med kraftfulla forceringar och framförallt ett mål när hon fick chansen från start mot Ryssland. Huvudskadan som fick henne att kliva av matchen är under kontroll enligt landslagets medicinska team.

– Det är väldigt god chans att hon kan spela, sade Mats Börjesson med blick mot Italien på tisdag.

Efter Stina Blackstenius smäll mot huvudet hamnade anfallaren under observation, några bakslag utöver de synliga tecknen på skadan fanns inte att rapportera lördag förmiddag.
– Hon har fått en smäll och en bula, det är det enda symptom hon har idag. Det är vilodag idag med första steget är alltid att hon inte har några symptom under vila.

En handfull spelare, främst de som varken startade eller spelade fredagsmatchen, gjorde ett lätt lördagspass på träningsbasen.

När det gäller Blackstenius återkommer hon i träning tillsammans med resten av truppen på söndag.
– Vi kommer att anpassa träningen, känna av både då och ikväll. När man mår bra i vila är det inte samma sak som att man mår bra när man kommer igång, sade Börjesson och kallade åtgärderna som berör Blackstenius för en minivariant av hjärntrappan.

– Vi tycker att hon haft för lite symptom för att det ska vara det, men någon form av minivariant blir det så att man ändå är försiktig. Vi har både hängslen och livrem i de här lägena.

Efter ytterligare en match med hög belastning, i hettan i Deventer jobbar det medicinska teamet för högtryck.
– Det är fullt i behandlingsrummet och de får knådningar både här och där, sade Börjesson och meddelade att alla andra spelare i truppen är klara för träning.