Norrettan: Umeå Södra vann målrikt Norrlandsderby

Norrlandsderbyt mellan Mariehem SK och Umeå Södra blev riktigt målrik och spännande. De 411 åskadarna bjöds på en rolig och underhållande match som slutade med vinst 3-4 för bortalaget.

Umeå Södra tog ledningen redan i den sjätte minuten genom Patricia Hägglund. Trots att Mariehem hade det mesta av spelet och skapade en del målchanser var det Lisa Lantz i Södra som kunde öka på ledningen till 0-2 i den 42:a minuten.
Mariehem svarade snabbt på det målet och reducerade till 1-2 i den 45:e minuten genom Andrea Collén efter en hörna.

Andra halvleken hann knappt börja innan Mariehem kvitterade till 2-2 i den 49 minuten genom Marielle Sikström.
Efter kvitteringen blev det nerv i matchen men trots att Södra släppt 0-2 ledning till 2-2 så lyckades man göra både 2-3 och 2-4 inom loppet av 10 minuter. 2-3 gjordes av Ellinor Andersson och 2-4 av Patricia Hägglund.
Mariehem gav inte upp utan reducerade till 3-4 efter en ny hörna i den den 60:e minuten genom Anna Karlin, det blev också slutresultatet.

Umeå Södra´s tränare Torbjörn Nordström var nöjd med utdelningen.
-Tjejerna gör det bra som vinner trots att man inte presterar på topp och att dom dessutom kunde komma tillbaka efter Mariehems kvittering till 2-2.

Torbjörn vill speciellt framhålla Victoria Forsmark som han tycker gör en mycket bra 2:a halvlek, Emma Sundberg som gör ett hästjobb på mitten och Amanda Janzén i målet.

Trots att Mariehem hämtade upp -02 underläge till 2-2 orkade man inte hålla emot utan fick gå poänglösa ifrån plan. Ida Odeblom, lagledare i Mariehem, kommenterar.
-Jag är nöjd men hur tjejerna genomför matchen och att vi lyckas vända underläge och kvittera. Vi hade mycket av spelet större delen av matchen men vi klarade inte att stå emot Södras tyngd och kraftfulla spel.

Text: Jeanette Öhlund.