korsbandsskada

– Oavsett vilket kommer hon att bli borta länge om jag har förstått det rätt. Vare sig det är skadat eller helt av, säger Rosengårds klubbdirektör Klas Tjebbes till Radiosporten
Mycket pekar alltså på att fjolårets skyttedrottning i Damallsvenskan för Eskilstuna United bara fick spela en timme i årets serie för FC Rosengård.

Artikel 2016-04-18 19:30

Det var efter knappa timmen spel i träningsmatchen mot KIF Örebros som Helén Eke skadade sig i en duell på offensiv planhalva.
Tränare Olof Unogård sade då efter matchen följande om skadan:
- Vi får se... Det är lite svårt att bedöma så här kort inpå. Smärtan får lägga sig lite först och sen får vi se hur pass allvarligt det är.

Artikel 2016-03-15 11:16

Därmed har PIF tappat båda sina målfarliga anfallare från i fjol. Pauline Hammarlund har flyttat till Kopparbergs/Göteborg och utan Hanna Pettersson blir det att börja om för att skapa ett anfallsvapen som kan hota.

Det är inte första gången Hanna får sin fotbollssäsong spolierad av en skada. Hon bröt benet 2011 när hon spelade för Umeå och i Piteå 2013 drog hon korsbandet första gången.

Artikel 2016-01-21 13:13

Jasmin Nejati, 21, är en talang av rang.
I år skulle hon ta det stora steget och etablera sig i såväl Umeå IK FF som i damallsvenskan. Då, under träning, var olyckan framme och det roliga tog slut innan det ens hade börjat.
Både främre korsbandet och menisken i vänster knä var skadat och för Jasmin var det bara att ställa in sig på en säsong fylld av rehabträning.

Artikel 2015-11-16 13:14

Det läkarutlåtandet har Tanja nu fått efter noggrann undersökning.
- Vi vet inte när operationen blir, det beror på när hon får tid. Men jag hoppas att det blir så snart som möjligt, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen till Norran.
- Tanja har varit en av våra bästa spelare den här säsongen.

Artikel 2015-10-05 16:34

Hanna var uttagen för att kunna debutera i damlandslaget mot Moldavien och Polen men skadade sig illa i UIKs match mot Kopparbergs/Göteborg.
Bakre korsbandet i vänster knä gick av, plus att hon fick en spricka i menisken.
Den 14 oktober ska hon opereras på Sophiahemmet i Stockholm och sen väntar en tämligen lång rehabiliteringstid för UIK-backen.

Artikel 2015-09-22 17:50

Hanna Folkesson missade EM 2013 på grund av knäskada och i början av april i en landskamp mot Danmark skadade hon vänster knä. Förutom främre korsbandet upptäcktes även en liten spricka i menisken.
Du opererades i slutet av maj, en ganska lång väntan, vad berodde det på?

Artikel 2015-09-07 14:59

– Det är väldigt jobbigt. Främst för henne, men också för laget, säger KIF Örebros tränare Rickard Nilsson till na.se.

KIF Örebro tvingas finna en ersättare i en redan liten spelartrupp helst före den 9 juli till när Damallsvenskan återupptas med bortamötet mot Kopparbergs/Göteborg med sin nya mittfältare Daniëlle van de Donk.

Artikel 2015-06-26 15:32

Olyckan var framme i Elitettamötet med Älta IF i början av augusti. Kan du själv beskriva vad som hände?
–Jag och Älta-spelaren (Elin Ekblom Bak) gick på bollen, hon hann före, gjorde en sidledsförflyttning och fick med sig mitt ben på något konstigt sätt, och då vreds det.

Kände du direkt att det var något allvarligt?

Artikel 2014-09-23 09:50

Det var på en träning just före midsommarledigheten som det small till i Sadikus knä. Direkt förstod hon att något gått sönder och innan beskedet från läkaren kom i onsdags hade hon hunnit ställa in sig på att det var korsbandet som gett vika.

Artikel 2014-07-01 17:09