Kristianstads DFF.

– Ofta är det en tråkig känsla att åka härifrån. Vi hade velat ändra på det, men nej. Känslan finns kvar, sade Sara Lindén.

Oavgjort var förvisso en liten framgång för KGFC som gått poänglöst i fem år på Kristianstads naturgräs. Loes Geurts stod för den verkliga räddningen när hon sträckte ut och stoppade en målmedveten nick från Ida Guehai i slutminuterna.

Artikel 2016-05-14 17:55

– Jag har fått chansen att visa så många sidor, säger hon.

Ida Guehais vassa avslut har siffermässigt sett tagit Kristianstad tillbaka till en stabil mittposition med en form som inte synts till sedan vårkanten. Skrapar man på ytan finns det fler förklaringar till att laget närmar sig Skåne-derbyt mot Vittsjö GIK med två raka segrar.

Artikel 2015-09-11 19:17

Ny klubbadress är VfL Wolfsburg.
Att schweiziskan, efter tre år i Umeå och tre och en halv säsong i LdB FC och Rosengård, skulle få smak på ett nytt äventyr i en annan liga har legat nära till hands.

Bachmann gjorde efterlängtad VM-debut tidigare i somras, sedan dess har det spekulerats allt flitigare om ett klubbyte.
På onsdagen bekräftade det tyska storlaget övergången.

Artikel 2015-08-26 20:30

Storpubliken (1.837) som sedvanligt mött upp på Tunavallen såg Uniteds bästa målskytt Gaelle Enganamouit sitta på bänken.

Bästa bollmottagaren bortplockad, anfallsvalet som ersatte övertygade med fart och farliga löpningar.

Felicia Karlsson tog vara på sin startplats, sprang på och gjorde sitt för att luckra upp när bortalaget höll de flesta av sina spelare hemma på egen planhalva.

Artikel 2015-08-23 18:57

Domaren Annika Andric fick kommentera i TV4:s avkortade sändning.
– Av ren säkerhetssynpunkt. Det är stora djupa fåror med alldeles för stora skarvar, sade hon om beslutet.

Mindre genomtänkt dräneringsarbete nämndes som orsak till att sandiga dikesrännor syntes över planen på matchkvällen.

Artikel 2015-08-18 19:39

– När det stämmer så stämmer det. Bra kvalitet i passningar och anfallsspel resulterar i många mål, sade Marina Pettersson Engström.

Efter derbysegern mot Vittsjö såg Kristianstad ut att ha något på gång. Istället föll de tungt och tappade sin sjätteplacering till ett lag som kan ha ett större tabellsprång på gång.

Artikel 2015-08-01 17:52

– Kristianstad ger oss en svår match, men det var vi beredda på. I början av andra halvlek höjer vi tempot, sade PIF-tränaren Stellan Carlsson.

Bortasegrar och jämna matcher ligger i luften när lagen från Skåne och Norrbotten möts. Den här gången hade Piteå formen och en match i benen efter uppehållet.

Artikel 2015-07-16 21:23