USA.

Frankfurt för fyra år sedan, inför 48 000 åskådare. USA tog kommandot och radade upp målchanser.

Alex Morgan blev välförtjänt målskytt med 20 minuter kvar, men Japan stod inte bara för en utan två comebacker. Aya Miyama utjämnade före full tid, Homare Sawa ordnade fram straffavgöranden med 2-2 sedan Abby Wambach gett USA ledningen än en gång.

Artikel 2015-07-05 20:07

Tyskland körde över två gruppmotståndare (Elfenbenskusten och Thailand). Sedan dess har man fått göra rätt för sin status som guldkandidat.
– Vi har redan haft en del svåra matcher, men det är så det är. Det har också visat oss att vi kan konkurrera med starka lag, säger Annike Krahn.

Artikel 2015-06-30 14:42

– Vi vet att vi har det i oss, vi vet att vi är ett bra lag när vi spelar tillsammans och ingen viker ner sig. Då är vi så här bra, sade hon.

I startuppställningen var Therese Sjögran uppsatt som anfallare bredvid Lotta Schelin.

En liten vit lögn för att sätta griller i huvudet på självsäkra amerikanska spelare, hon började i sin vanliga kantroll men växlade om och avslutade som forward.

Artikel 2015-06-14 20:20

– Vi visste att det skulle vara massa publik som hejade på USA. Häftigt att spela matcher med mycket folk, när det är högljutt, sade Nilla efter drabbningen mot USA.

Sverige befann sig inte bara långt borta geografiskt. USA hade övertaget på läktaren i sitt alldeles egna lilla hörn av Kanada den här kvällen.
– Det blev en sporre att visa deras fans att vi kan stå upp mot dem.

Artikel 2015-06-13 16:57

En poäng var lika många som Sverige tog mot Nigeria för fyra dagar sedan, blågult kan fortfarande hamna allt emellan bäst och sist i gruppen. Samtidigt var 0-0 mot USA alldeles självklart den bästa matchen Sverige gjort i Kanada.
– Vi får självförtroende efter de här 90 minuterna, sade Pia Sundhage.

Artikel 2015-06-13 05:53

Therese Sjögran får enligt den lämnade uppställningen på svenskfotboll.se ta plats bredvid Lotta Schelin i anfallet, Lina Nilsson flyttas upp som vänstermittfältare, Sofia Jakobsson breddar mittfältet till höger.

Förändringarna innebär att Kosovare Asllani och Emma Berglund som fick utgå med krampkänningar i öppningsmatchen mot Nigeria står över från början denna gång.

Artikel 2015-06-13 00:52