"Kosse": - Jag har blivit bättre på självdisciplin

När Kosovare Asllani anländer till Chicago Red Star om drygt en månad ska hon vara lika väl förberedd som proffslagets andra spelare. Med den förutsättningen har den explosiva Linköpings-anfallen tillägnat sig ännu en egenskap.
Foto: Fredrik Hasselgren

- Självdisciplin, sammanfattar "Kosse".
- Nu har jag ansvar för min egen träning. Jag har fått ett schema från Chicago. Där står hur mycket och vad jag ska träna. Det kan bli över tio pass i veckan.

Hon är tacksam för att få fortsätta fysträningen hos LFC, men det blir inte mer spel med boll. "Kosse" var inte med i Växjö-turneringen i helgen som gick.

Hon har en matchvikt på 56 kilo. "Kosse" behöver bygga på sin kropp med starka muskler.
- Träningsprogrammet ser till att det inte blir för mycket eller för litet av något. Jag får inte tappa i snabbhet. Jag är beredd på att det blir tufft spel i USA. Det är inspirerande att träna hårdare när det märks att man blir starkare och då går det också lättare, säger "Kosse".

Chicago Red Stars möter i första WPS-ligamatchen den 11 april Sky Blue Soccer i New Jersey. I det laget spelar "Kosses" lagkamrat från i fjol Jessica Landström samt förra AIK:aren Laura Österberg Kalmari.