Larsson laddar om i USA

Damfotboll.coms proffskoll har nått fram till Kristinehamnstjejen som fick vara med om premiärsäsongen i WPS, bakslaget i EM och guldfest med Linköping ifjol. Sara Larsson är redo för nästa amerikanska spelår – nu i Philadelphia.
Foto: Anette Börjesson

- Det känns kul, roligt att åka tillbaka och träffa nytt folk. Man får åka dit och vara öppen för nya erfarenheter, säger hon.
Den här säsongen blir det många fler ”svenskmöten” i WPS och Sara Larsson har en lag- och lägenhetskamrat i
Caroline Seger med sig från Linköping.
Enligt Sara kan ett år i USA göra mycket för spelutvecklingen.
- Det är en bra erfarenhet. Om man inte trivs handlar det bara om ett halvår, det är ingen lång period i livet.

Vägen till en ny klubb i USA var inte helt lätt. I draften valdes Sara Larsson av Atlanta men klubben bestämde sig senare för att inte gå in i kontraktskrivande. Istället fick hon själv gå in i förhandlingar och nådde fram till Philadelphia.
- Det är väl lite det amerikanska stuket som de har i många sporter. Jag har inte funderat på det så mycket, jag fick bara gilla läget.

Just tränar hon för fullt med Linköping. Mästarklubben – och Sara Larsson är glad över att hon fick vara med och lyfta bucklan i höstas.
- Det var obeskrivligt, så klart skönt att jag fick vara med och uppleva framgångarna.

Vad är skillnaderna mellan spelet i Sverige och USA
- Matchintensiteten är betydligt högre i de amerikanska matcherna. Här spelar man i högt tempo mot topplagen men i USA är det full fart i varje match.

Förra säsongen hade Larssons lag St. Louis tagit sig till slutspel när hon lämnade proffsligan för landslagsspel i EM i Finland. Det här året är däremot mästerskapsfritt så möjligheterna finns att hon spelar final i slutet av september. Men som nykomlingar är Philadelphia knappast favorittippade.
- Jag kommer ju till ett av de nya lagen, så det känns som fördelen ligger hos övriga lag, säger Sara Larsson.