Målvakten med handbollsarmar

För två och ett halvt år sedan valde Hilda Carlén fotbollen före handbollen. Med tanke på hur hon förbättrat sitt spel sedan dess har Hilda inte behövt ångra sitt beslut. Tvärtom har handbollsbakgrunden gett henne fördelar i målvaktsspelet. – Jag har väldigt stora fördelar med mina händer, vid utkast och allting som har med överkropp att göra. Jag är ganska stark i mina nävar och har bra grepp, säger Hilda.
Hilda Carlén

Förbundskapten Calle Barrling talar om ”handbollsarmar”
– Det förstår jag att han tycker, ler Hilda Carlén, som är uppvuxen i en riktig handbollsfamilj.

I år tillhör du LdB FC Malmö men är utlånad till Stattena i Söderettan. Vad tycker du om det upplägget?
– I grund och botten tillhör jag LdB FC detta året och nästa. Men det är bara kul att komma till Helsingborg och få matchträning. Även fast det är en bit och åka ser jag det positivt.
Hur har säsongen varit?
– Det har gått riktigt bra nu på våren och jag har fått mycket beröm. Förra året fick jag inte spela så många matcher men detta har jag spelat väldigt mycket det har verkligen tagit mig framåt i min utveckling.u20vmlogg.jpg

Vad säger du om lagkamraterna i truppen?
– Vi har faktiskt ett starkt lag. Det finns många krigare i laget som kämpar som in i bomben ute på plan. Det har varit kul att få vakta buren..

Hur långt kan ni gå i turneringen?
Först och främst är målet att komma till kvartsfinal – gå vidare från gruppen och vi har ödet i egna händer när vi möter Nordkorea på tisdagen.

Vad ger det dig att vara med i landslaget?
– Det blir en annan nivå på fotbollen, vi får möta andra länder som spelar med annan taktik och man får tänka om i hjärnan lite. Annars är det ju klubben som utvecklar mig. Men det är roligt att man får som belöning att komma med i landslaget.

Förbundskapten Calle Barrling beskriver Hilda med den här meningen:
"Snabb, bra teknik och smidig. Handbollsarmar."

AttachmentSize
u20vmlogg.jpg9.11 KB