"Kosse" direkt hem för spel i Linköping

Kosovare Asllani återvänder per omgående till Linköping. Hennes klubb, Chicago Red Stars, ser ut att missa slutspelet i WPS-ligan och då skulle hon gå hela hösten utan möjlighet att spela matcher.

Dessutom är det en landslagsuppehåll under andra halvan av augusti i USAdå hon ändå inte kan spela med Chicago.
"Kosse" kommer att vara med på Linköpings FCs träning redan på söndag eftermiddag för att kunna vara med i höstens matcher.

Rufus 2010-08-06 15:07

Roligast för Kosse blir nog att hon får lira ihop med bästa kompisen från landslaget, Lollo Fors. Det kan bli en färgstark höst med "Lollodinho" och "Asllaninho" på hugget i Linköpings FC!

Gäst 2010-08-06 15:10

Skriv som det är istället. Hon har, precis som sin andra Linköpingskollega Landström, haft svårt att anpassa sig till den Amerikanska ligan med högt tempo mm, och därmed fått sitta på bänken en hel del. Hon tar precis som Landström den fega vägen, lämnar ligan istället för att kämpa sig till en plats i sitt lag. Chicago har precis lika stora möjligheter till slutspel som de andra lagen. Verkar vara vekt virke i Linköpingstjejerna som åkt över. Fast sanningen är nog den att det bara är Seger som håller hög internationell klass av dem, och det visar hon även i USA.

The Observer 2010-08-06 15:53

Säg som det är? Det kanske är just som det sägs? Det hindrar inte att det kan finnas fler motiv bakom flytten än vad som sägs officiellt. Om de finns andra motiv kommer de nog inte fram förrän frågan "kallnat". Jämför med hur lång tid det brukar ta innan spelare (åtminstone i damfotboll) officiellt kritiserar en tränares spelidé eller träningsupplägg - man håller god min så länge det "behövs".

I vilket fall ska vi väl i alla fall ge Asllani en chans att spela innan hon sågas? Teknik finns vet vi ju, likaså hygglig snabbhet och bra speluppfattning. Svagheter 2009 kanske var att hon vägde litet för lätt i närkamper och att det ibland blev en fint för mycket. Återstår att se om hon kan ta över ledarplatsen i LFC:s interna skytteliga (vore väl kul för klubben med en mittfältare/anfallare på den positionen....?).

Lyckas LFC få igång Lollo Fors och Asllani borde den offensiva kapaciteten öka - av topplagen verkar LFC behöva det mest.

Att "Segs" skulle gå bra i USA - både som spelare och person - var väl ingen högoddsare....

Martin 2010-08-06 16:01

@Gäst:
Oj vilket märkligt, osakligt och negativt inlägg. Kosses beslut att avsluta säsongen i LFC har ingen som helst liknelse med Landströms beslut att helt ge upp WPS och gå till Tyskland. Kosse gör samma val som Sara Larsson gjorde förra säsongen, med andra ord att dryga ut säsongen med några extra tävlingsmatcher istället för att riskera att gå sysslös hela hösten.

Som LFC-supporter är jag åtminstonne mycket glad över att vi får tillbaka en artist och målskytt vilket laget desperat behöver för att kunna slutföra säsongen på ett bra sätt och ta upp kampen om 2:a platsen sant göra ett bra resultat i CL.

Gäst 2010-08-06 18:53

Larsson kom väl efter att wps var slut förra säsongen liksom några andra spelare? Det återstår ju en hel del matcher i USA innan den serien avslutas för eventuella slutspel. Tror det är mer än en månad kvar av säsongen där, ca 1/3 av matcherna... Så nåt skumt är det ju med Kosses val.

The Observer 2010-08-06 15:59

OK då - Linda Sällström ÄR anfallare och DELAR ledningen i LFC:s skytteliga tillsammans med backen Charlotte Rohlin - formidabla 4 pytsar var!!!!! Huva!

"Mark." 2010-08-06 16:04

"Nej det är altid roligt att Asllani spelar i Sverige- det är ju överlägset bättre än Staterna."

Gäst 2010-08-06 16:05

Kul tycker jag !!! Lycka till Kosse, lollo och resten áv linköping, vi håller på er.

Gäst 2010-08-06 18:16

Herrarnas transferfönster är stängt, vilka regler gäller för damerna?
Någon som vet?

Karin 2010-08-06 18:54

Jag tycker Landström och Kosse gör helt rätt!! De tänker på speltid, landslag och ett stundande VM (om all går vägen). Landström tog chansen till ännu ett äventyr. Livet är ju inte bara fotboll utan också erfarenheter. Så jäkla kul att få spela både i USA och i Tyskland!!

Pelle 2010-08-06 18:55

Håller helt med! Speltid och utveckling! Life is to short!

Gäst (gäsp...) 2010-08-06 19:53

Damernas transferfönster stängde samtidigt med herrarnas. Linköping var smarta nog att fixa papperen före den 31 juli. Proffsigt handlat! :)

Gäst 2010-08-06 21:00

Grattis Linköping...nu har ni ett kanonlag, Folk som skriver negativt om spelare är patetiska, klart de ska ta chansen och spela i ett annat land, sen om man vänder hem är väl bara positivt för svensk fotboll, man måste få prova på.

Gäst 2010-08-06 23:55

Håller med ovanstående..man måste få prova, kul med kosse o lollo i samma lag:)

Madde 2010-08-07 16:07

Kan inte direkt säga att jag är ett stort fan av Kosse men de matcher jag sett henne spela i Chicago har hon inte gjort bort sig på något sätt. Speciellt de första matcherna på säsongen var hon en av de bästa i laget. Sen har väl tyvärr skador förstört en del för henne också. Det som är fascinerande är det usla facit Chicago har i år och förra året. De har väldigt bra spelare men det är något som inte stämmer i Red Stars, detsamma gäller Atlanta Beat. De har några av de mest intressanta spelarna i hela WPS men inte heller det stämmer det....

Gäst 2010-08-10 13:24

Förstår inte hur någon kan tro att Kosse eller Jessi inte tar plats i MLS. Det är 2 av världens bästa spelare på sina positioner och spelar mycket snabbare än många andra.

Sittap å bänken? BÅG! bästa kvinnan i MLS 2 omgångar på Kosse, 1 omgång på Jessi.

Jag e sjukt glad över att min favoritspelare är tillbaka i Sverige, synd att hon inte kommer till Stockholm och Hammarby så man kunde se henne dagligen.