Tio år i landslaget för Sara

Så när som på en vecka är det tio år sedan Sara Larsson debuterade i Sveriges damlandslag. Det har blivit några matcher mot Danmark sedan dess. På torsdagen spelar hon en av de viktigaste som gäller en plats i VM nästa år.
Foto: Anette Börjesson
Sara Larsson

Sara har behållit sin plats i damlandslaget trots att hon de senaste säsongerna spelat i USA, först i St Louis och från och med i år i Philadelphia.
Redan på fredag morgon bär det åter iväg till USA och på söndag väntar slutspelsmatch i WPS-ligan mot Washington Freedom. Men Sara har bara fokus på torsdagsmatchen mot Danmark i Vejle.
Du och lagkamrat Caroline Seger flög fram och tillbaka till matchen mot Wales också. Klarar du tidsomställningen?
- Det är bara att gilla läget. Inför förra Danmarks-matchen kom jag en dag före övriga till samlingen i Göteborg så att jag hann sova ut ordentligt. När vi åker andra hållet är man framme på eftermiddagen i Philadelphia och kommer ännu lättare in i dygnsrytmen.

Sara är beredd på en annan matchbild mot Danmark än senast.
- Då var det vi som dominerade i början. Nu tror jag att de går för ett snabbt ledningsmål. Det är ju faktiskt vi som har med oss 2-1.

Med andra ord, du är beredd på att få en hel del att göra. Du har Charlotte Rohlin bredvid dig. Ni spelade tillsammans i Linköpings FC.
- Ja, det känns tryggt. Även om det är ett tag sedan är det nog vissa ageranden vi är överens om sedan den tiden och som sitter i ryggraden om det skulle hetta till, säger Sara.

Din värmländska dialekt sitter också i ryggraden, den har varken Linköping eller Philadelphia rått på?
- Nej, men det är ett tag sedan jag var hemma i Kristinehamn. Släkt och vänner fick komma till Göteborg istället.

Känner du någon skillnad på att möta Danmark idag jämfört med första gången 2001 i Algarve Cup. Sverige vann f ö med 3-0?
- Det är ju bra länge sedan. Möjligen att danskorna är passningssäkrare nu vilket ger mer tyngd men att de hade mera spets på anfallen förr.

När flyttar du hem till Sverige för gott?
- Som sagt en match i taget. Jag har trivts utmärkt i USA och fått uppleva mycket. I år har vi haft en engelskspråkig tränare. I St Louis var det uppblandad portugisiska (Brasiliens förre landslagstränare). Vi har tränat hårdare i år, vilket ju också har gett resultat, avslutar Sara.

FOTNOT: Sara debuterade i en träningslandskamp mot Norge inför OS i Australien 2000. Sverige bröt med 2-1 en lång förlustrad, men det är bara i den svenska statistiken matchen räknas som officiell landskamp - inte i den norska.

Taggar:
Mark 2010-09-19 02:05

"Bollhållaren försenad? Snabbare press & inte invänta bollhållarens agerande så att resten av laget hinner till rätt sida. "