Fem gjorde Linköpings mål

Kristianstads DFF hade sitt allsvenska kontrakt säkrat genom Sunnanås förlust på lördagen men det var knappast anledningen till förlusten med 0-5 (0-3) mot Linköpings FC på Vilans IP. De 567 åskådarna fick se fem målgörare.
Kosovare Asllani var bara en av spelarna i Linköpings snabba anfall. Här på väg förbi Erla Arnardottír. FOTO: Fredrik Hasselgren

Kristianstad var inte så utspelat som siffrorna antyder snarare är det ett betyg på det avgående svenska mästarnas effektivitet i avluten åtminstone i första halvlek.
Kristianstads första skott på mål kom efter 17 minuter då Mia Carlsson fick chansen. Minuten därefter hade Susanne Moberg ett skott strax utanför och i den 23:e minuten fick Margret Lara Vidarsdottir chansen men även hon sköt utanför. 101010_2.jpg

I den 33:e minuten sköt Linköpings Kosovare Asllani 0-1 stolpe in på inlägg från Josefine Öqvist som bytt till högerkanten.
Kristianstads bästa målchans kom i 39:e minuten då Susanne Moberg fick på ett bra lågt skott med bra riktning som Sofia Lundgren i Linköpings mål tippade till en hörna. Det var en prestation värdig en toppmålvakt Där tog matchen en vändning.
- Sofia visade att hon är Sveriges bästa målvakt. Även om hon inte får många avslut är hon hundraprocentigt närvarande och räddade ett där Kristianstad kunde ha kvitterat, säger LFCs tränare Jörgen Petersson.
En kvittering för Kristianstad hade förlängt spänningen. Två minuter senare ökade istället Linköping till 0-2 då Kosovare Asllani spelade fram Josefine Öqvist som placerade bollen i bortre burgaveln.
0-3 kom efter Lollo Fors högerhörna. Charlotte Rohlin nickade i ribban och på returen petade Nora Holstad Berge in bollen.

I andra halvlek dominerade Linköping fullständigt. I den 54:e minuten sköt Josefine Öhqvist. Gudny Björk Odinsdottir rensade undan olyckligt. Bollen hamnade hos Tilda Heimersson som i sin tur hittade Linda Sällström och hon ökade till in 0-4.
I 59:e minuten lade Petra Larsson en vänsterhörna till helt omarkerade Charlotte Rohlin som fick god tid på sig att nicka in Linköpings femte mål.

- I 30 minuter var det OK fotboll från vår sida, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir och summerar säsongen efter sista hemmamatchen.
- Vi har faktiskt aldrig legat under strecket i år, vilket vi gjorde länge i fjol och vi har tagit fler poäng än i fjol. Tyvärr vann Umeå IK över Djurgården på lördagen annars hade vi fortfarande haft chans till sjundeplatsen.

Linköpings FCs tränare Jörgen Petersson:
-. Det var speed i vårt anfallsspel. "Jossan" fick ytor på kanterna och det avgjorde. Det här unga laget har haft sina starka och mindre starka perioder. I den här matchen dippade man inte.

Faith Ikidi fick vi inte se?
- Nej, hon har problem med en knäskål som flyttar sig och hon kommer inte heller att kunna vara med när vi spela retur i UEFA Women´s League på torsdag, avslutar Jörgen

LILLA BILDEN: Josefine Öqvists fart på kanten skapade många farligheter för Linköping.

Läs mer