Ytterligare två år för Kosse i Linköping

Kosovare Asllani har bestämt sig för att satsa vidare i Linköpings FC. Under onsdagen skrev hon på ett nytt kontrakt för två år framåt. - Mycket roligt för LFC och jag tror det är det bästa för Kosse också, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki.

-Jag ser fram emot att få spela kvartsfinal i Champions League och ska göra allt för att ta en VM-plats, säger Kosse och fortsätter:
-Jag ser också fram emot att få jobba med laget igen och speciellt med Jörgen och Denise (Reddy)vid sidan om som jag är övertygad om kommer att hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling.

Kosse återvände i somras till Linköping efter sejouren i USA och Chicago och nu blir det alltså en fortsättning i LFC.

Kosovare Asllani kom till Linköping från Vimmerby och skrev sitt första kontrakt med Linköpings FC i januari 2007 efter att hon som 17-åring i Vimmerby gjort 49 mål på 48 matcher i division 2 2006.

Kosse utvecklades vidare ordentligt i LFC fram till 2009 då hon var med i SM-guldlaget och hade tagit en startplats i damlandslaget. Efter 64 matcher och 22 mål i LFC provade hon på proffsäventyret i Chicago under första halvan av 2010. Det blev 13 matcher och två mål i den amerikanska ligan, WPS.

I i år augusti återvände hon alltså till Linköping på ett korttidskontrakt hösten ut där hon spelade sju matcher i Damallsvenskan (tre mål). Kosse var också med och bidrog till LFC:s avancemang till kvartsfinal i Champions League via tre matcher och tre mål.

Nästa stora utmaning för Kosse och LFC blir förstås kvartsfinalen i Champions League mot Arsenal i mitten av mars.

Martin 2010-12-17 01:50

En härlig nyhet för oss fotbollsfantaster i Linköping. Bra också för Damallsvenskan att en av de stora svenska profilerna stannar kvar i serien.

Nu väntar vi med spänning på vilka två ytterliggare spelare för startelvan som kommer värvas. Mäki lovade ju tre stycken innan Kosse var klar.

Rufus 2010-12-19 13:55

Ja, vi väntar förstås med spänning vad försiktiga (senfärdiga?) LFC har i bakfickan. Fast Kosse är väl mer en nygammal spelare, som "bara" förlängt kontraktet? Så gärna tre stycken helt nya, oväntade klasslirare till den farligt tunna Linköpingstruppen.