Sara övertygade LdB FC Malmö

Sara Björk Gunnarsdottir gjorde intryck på LdB FC Malmö när hon deltog i deras kombinerade träningsläget matchläger i Turkiet för ett par veckor sedan. Nu har hon skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

Sara blir den trettonde spelaren ifrån Island som spelar i Damallsvenskan 2010. Hon är bara 20 år men har redan hunnit spela 38 landskamper för Island, så det blir en internationellt rutinerad spelare som hamnar i Malmö

Martin Sjögren, LdB FC:s tränare har haft koll på Sara en längre tid och tror på Sara.
– Vi lägger ner mycket tid på att scouta spelarna som vi vill ha till klubben. Sara har vi haft ögonen på en längre tid och hon passar verkligen in i vår unga trupp. Sara har stor potential och hon kommer hit med en överraskande bra fysik, vilket inte alltid är fallet med spelare som kommer ifrån andra ligor.

I Turkiet visade Sara prov på målfarlighet, ett fint rörelsemönster och spelförståelse. Vilka är Sara bästa egenskaper?
– Fysiken som jag nämnde. Hon har visat att hon har ett bra skott med både höger och vänster fot. Hon är allround och med hennes offensiva kvalitéer kan hon spel både som mittfältare och forward. Jag är imponerad av hennes fotbollskunskaper och har stora förhoppningar på henne. Hon är bara 20 år men agerar mycket moget på plan.I Sara får vi en spelare som trots sin ålder redan har stor erfarenhet från internationellt spel. Hon debuterade i landslaget redan som 17-åring och har sedan dess varit mer eller mindre ordinarie. Vi har kommit överens om ett treårigt avtal, vilket är helt i linje med hur LdB FC arbetar. Att få möjlighet att fortsätta utveckla Sara till en än bättre spelare ska bli mycket intressant och inspirerande.