Skrällseger för Kristianstads DFF

Kristianstads DFF tog emot Kopparbergs/Göteborg på Vilans IP inför 735 åskådare. De torde finna anledning att återkomma efter den överraskande 1-0-segern över det tippade topplaget.
Anna Persson var utmärkt som högerback i Kristianstad. Här är hon på väg förbi Olivia Schough.

KDFF inledde starkast och redan efter två minuters spel hade Margret Lara vidarsdottir ett skott över mål. Matchens enda mål kom redan i den 8:e minuten då Margret Lara Vidarsdottir fintade Kristin Hammarström i Göteborgs-målet och spelade bollen till en fristående Susanne Moberg som snyggt placerade bollen i mål bakom en chanslös Kristin.

Efter 14 minuters spel trodde många på läktarna att det blev 2-0 när Julia Molin sköt rakt på Hammarström som lämnade retur och ur offside position sköt Margret Lara Vidarsdottir bollen i mål.

I den 19:e minuten sköt Linnea Liljegård en halv meter utanför Hedvig Lindahls högra kryss. Linnea Liljegärd fick en ny chans till att kvittera Kristianstads ledning i 41:a minuten men den före detta klubbkamraten var säkerheten själv och räddade.

Kristianstads backlinje spelade suveränt och släppte ogärna igenom göteborgskorna. Anna Persson gjorde sin första match någonsin som högerback och hon gjorde det på ett strålande sätt. Mittbacksparet Mia Carlsson och isländska landslagsspelaren Sif Atladottir var mycket stabilt.

Kopparbbergs/Göteborgs bäste spelare för dagen Johanna Almgren fick sin chans i den 49:e minuten men Hedvig räddade åter. En minut senare provade Linnea Liljegärd med samma resultat.
I matchens 90:e minut fick Kristianstads Anna Persson sitt andra gula kort för dagen och fick därmed lämna planen.

Tränarkommentarer:

Elisabet Gunnarsdottír
- Jag har nästan inga ord för den här insatsen, jag är så glad och nöjd. Men att vi vinner är ingen överraskning för oss med tanke på pressen som låg på Göteborg. Sen måste jag också tacka vårt team med tränare, de som jobbar med mig. Det har varit helt underbart den här veckan, de hade verkligen analyserat Göteborg till hundra procent inför matchen.

Ni övertygar både defensivt och offensivt hittills?
- Laget är mycket mer stabilt, vi är ett bra anfallslag men vi har inte kunnat satsa på kvalitén där tidigare för att vi inte varit stabila bakåt, sade Kristianstadstränaren som hittade en favorit i ett nyförvärv med ovan roll.

- Anna Persson som spelar högerback har aldrig hoppat in i den positionen tidigare, hon gör det jättebra.

Torbjörn Nilsson:
- Vi visste att Kristianstad är jobbiga att möta här, vi har haft problem av tradition. Vi skapar inte lägen för att göra ett till två mål, tar många felbeslut och många av
spelarna går på låg kapacitet.

Två matcher och inga gjorda mål hittills – hur ser du på det?
- Vi har öst in mål i träningsmatcherna mot europeiskt motstånd, men i damallsvenskan är det en annorlunda spelstil med bättre organiserade lag. Det är svårare att komma till avslut här än internationellt sett.

Hur upplever du seriestarten generellt?
- Fler jämna matcher än tidigare år känns som positivt för damfotbollen och kan höja intresset, sade Torbjörn Nilsson som lade ännu en mindre lyckad insats på Vilans IP till handlingarna.

- Jag har varit här tre gånger innan, två av dom har jag velat glömma.

Text: Anders Bystedt & Fredrik Hasselgren

Läs mer
Mark 2011-04-22 13:23

"Till de otroliga räddningarna fanns det inte någon riktig förklaring.Laget som efter 2 omgångar inte har en varning."