Svenska mittlåset berättar om den stängda träningen

Seger och jubel i tisdags, återhämtning och en ganska lång transport till södra Tyskland igår. När landslaget gick igång med VM:s vardag igen på torsdagsförmiddagen i Augsburg kretsade tankarna och frågorna mest kring nästa match.

- Det är redan omställt egentligen, kvällen när vi vann och igår kunde man koppla av när vi inte hade någon träning och reste med avslappnad känsla. Men nu är det full fokus på nästa uppgift, säger Sara Larsson.

Damfotboll.com sammanstrålade med det svenska mittbacksparet Larsson och Rohlin efter den stängda träningens slut.

Stängd och stängd förresten, nog var det dörrar och vakter i vägen men det fanns bra med utrymme på nyblivna Bundesliga-herrlagets FC Augsburgs träningsanläggning. Rejäla glipor mellan stålportarna och även den gröna plasten som dragits runt tillät en ganska god insyn över vad som pågick.

Bra fart, spelövningar på liten yta och spelarna hade en bra känsla efteråt.
- Det var bra tempo, jag tyckte att det small lite i närkamperna och jag tror att det var många som kände sig ganska pigga två dagar efter match. Jag gjorde det iallafall, det var kul att man hade lite spritt i benen jag brukar vara ganska trött just den dagen annars, säger Charlotte Rohlin.

I Colombia-matchen stod både Charlotte Rohlin och Sara Larsson stod upp bra och positionssäkert mot klent anfallsspel, klev till och tog bollen när det behövdes mot ett sämre spelande lag.

Nu förbereder sig det rutinerade mittlåset för en uppgift där det gäller att vara på tårna och rörligare för att hindra motståndarna.
- Det kommer att bli en tuff defensiv uppgift för oss, vi kommer att få jobba väldigt mycket i försvarsspelet. De är ett mycket bra lag och har mer tyngd i anfallsspelet, säger Sara Larsson och Charlotte Rohlin fyller i med mer intryck av Nordkorea:

- De är kvicka, snabba, och duktiga med boll. Spelar kortpassningsspelet lite som Colombia fast det kommer att gå mycket snabbare och de kanske söker lite mera i djupet också. Vi kan räkna med att det kommer att gå lite snabbare framåt när de får en omställning.

Hur blir det att ställa om från en match där ni kunde ta tid på er och planera uppspelen till en match med förväntad press på bollhållaren från start?
- Det är egentligen inga konstigheter med det. Det gäller bara att vara medveten om det och vara fokuserad när man går in i matchen. Vi har spelat andra landskamper när vi haft press på oss och gjort det bra, säger Sara Larsson.

Finns det någon anledning att ändra på försvarsplanen jämfört med hur det såg ut mot Colombia?
- Jag tycker att vi klarar det bra då men vi måste kanske vara lite mera samlade. Det handlar väldigt mycket om att vi inte slår bort första passningen, att vi kan hålla lite mer boll än vad vi gjorde mot Colombia. Sen kommer vi att få jaga väldigt långa perioder men det får man räkna med på den här nivån, säger Charlotte Rohlin.

Fasta situationer viktigt igen
Charlotte Rohlin tog Sverige till VM med nickarna mot Danmark på bortaplan. De fasta situationerna är hennes bidrag till offensiven, kraftfulla upphopp där det gäller att utnyttja spänst och fysik. Situationer som kan bli avgörande mot Nordkorea.
- Där är vi nog starkare än vad Nordkorea är. Vi ska försöka bli lite mer vassa på dem, vi måste jobba lite mer aggressivt och komma in mer med vår fysik, förtydligar hon.

Båda spelarna är överens om att segern mot Colombia skapade en god stämning i den svenska VM-truppen.
- Klart att det är jätteskönt, många gånger har vi varit utan seger i premiären och då blir det genast lite mera måste och press i situationen, säger Sara Larsson som fått fler positiva intryck utöver den första matchen.

- Det är ju fantastiskt, jag njuter och tycker att det är underbart att vara här, det är ett fantastiskt arrangemang.

Nillan 2011-07-01 12:06

Fy tusan vet inte om jag pallar se matchen, en kanon match av er tjejer och ni är vidare, jag bara hoppas att ni kan plocka fram allt det vi vet att ni kan!!!