Äntligen seger för Linköping

Med undantag för segern över LdB FC Malmö i Svenska cupen har det varit tunnsått med segrar för Linköpings FC. Det blev 3-1 (1-0) hemma mot Kristianstads DFF på måndagkvällen. - Ändå spelade vi bättre än senast när det blev 0-0 hemma mot Linköping. Jag är nöjd med allas prestation, men det känns inte som att vi förtjänade den här förlusten, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir.
LFC:s tredje mål började med att Linda Sällström sprang i från Anna Persson på högerkanten. Linda slog sedan ett inlägg som Jonna Andersson sköt i mål från nära håll. FOTO: Filip Oskarsson.

- Man undrade för sig själv hur det här skulle sluta när Linda Sällström sköt utanför en meter framför mål efter att ha passerat Hedvig Lindahl i Kristianstads mål, säger LFCs tränare Jörgen Petersson.

1-0 kom först på tilläggstid i första halvlek. Lollo Fors slog inlägget och Linda missade inte den gången.

- Förra matchen i Kristianstad kunde Linköping ha lett med 2-0 i halvtid. Det kunde vi har gjort i kvällens match, säger Elisabeth Gunnardottir.

Sofia Lundgren i hemmamålet fick göra fler räddningar än senast. Backen Maja Krantz var överraskande bra trots full speltid och minimal träning efter sin långvariga skada.

Det dröjde till den 80:e minuten innan Lollo Fors med en jättefrispark kunde öka till 2-0 och strax därpå sköt Petra Larsson i ribban.

- Vi tog risker för att kvittera och den här gången höll det inte, konstaterade Elisabet Gunnarsdottir.

Bara ett par mintuer senare gjorde Jonna Andersson 3-0 efter Linda Sällströms diagonalpassning.
Mia Carlsson reducerade till 3-1 i 88:e minuten.

Kristianstads nyförvärv från Schweiz Sandra Betschart debuterade en kvart in på andra halvlek. Margret Lara vidarsdottir var tillbaka efter sin avstängning. Till nästa match mot Djurgården hemma är Johanna Rasumssen spelklar.

Martin 2011-08-08 22:51

LFC fortsätter att vara ett fullständigt mysterium och blandar skitmatcher med riktigt bra insatser. Att Maja var tillbaka på sin högerbacksplats var förstås en bidragande orsak. Även om Klinga varit bra som vikarie så är hennes plats på mittfältet där hennes offensiva kvalitéer kommer till sin rätt.

Roligt förstås att 'Fia' vann matchen i matchen mot sin landslagskollega Lindahl, hon var nog ruskigt revanschsugen efter att ha fått släppa 4 bollar mot Tyresö.

Lollo blandar och ger ... var rent bedrövlig mot Tyresö och helt lysande iväll. 35 metersfrisparkar upp i krysset får hon förstås gärna fortsätta med.

Slutligen kan jag konstatera att jag tydligen ska hålla mig borta från 'Vallen' då det alltid verkar gå bättre när jag inte är där.

fjonte 2011-08-08 23:48

krysset? varit på samma match. mitt i mål skulle nog ja vilja säga!

Rufus 2011-08-08 23:08

Ajdå, Martin. Fanns du inte på läktaren idag när LFC triumferade? Du är nog en slags omvänd(?) turmaskot. Raka motsatsen till mig - när jag finns i närheten tar mina favoritlag nästan alltid hem segern! :-)

Martin 2011-08-09 00:45

@fjonte
Jag var ju inte på matchen som sagt, men det var tydligen ett fint skott iallafall. Nu återstår att se om man kan göra två bra resultat i rad. I o m segern kan man ju börja se uppåt i tabellen igen. Den absoluta toppen är förstås körd sedan länge, men övre halvan ska nog inte vara ett omöjligt mål och man är ju fortfarande kvar i Sv. Cupen.

Rufus 2011-08-09 01:03

Martin - du är en härlig och beundransvärd supporter! Sådana behövs det många av i det rådande trista damfotbollsmörkret!

Instämmer för övrigt med Alva Nilsson. Vart i helvete tog boomen efter VM-succén vägen? Inte fullt femhundra på läktarna när Linköping mötte Kristianstad. Buu...

Rainer Fussgänger 2011-08-09 01:45

Enligt Kristianstadsbladet boxade Hedvig bollen via ribban in i målet. Det lät lite som en målvaktstabbe. Hur som helst. VM slutade mitt i semestertider. Den 17 juli var finaldagen. Folk glömmer snabbt, mycket snabbt. Turbine Potsdams tränare Bernd Schröder sa långt före VM-turneringen att det onekligen skulle bli ett fantastiskt arrangemang, men att man inte skulle förvänta sig att det skulle ge långvariga effekter på damfotbollen. Och det tror jag inte heller. Även i USA där Hope Solo och Abby Wambach omedelbart efter VM-silvret fick hälsa på the one and only David Letterman i hans Late Show och där Abby förklarade för honom att det finns bara en domare på plan vid en fotbollsmatch hade man vid första WPS-omgången haft jättehöga publiksiffror, men de har redan återgått till det mer normale förra helgen.

Som jag skrev någon annanstans. Jag tror att Linköping ska sluta på övre halvan. Där dock på en sista plats. Eftersom LdB Malmö, Umeå IK, Tyresö FF, Kopparbergs/Göteborgs FC och KIF Örebro har gått om LFC: Det är definitivt ett mellanår, men planeringen inför nästa säsongen blir avgörande vart LFC hamnar i ett lite längre perspektiv.

Man borde satsa på en förnyelse. Nytt tränarteam som hittar vägen tillbaka till toppen, som är genomsyrad av vinnartanken. Nya spelare också, en rutinerad spelare till varje lagdel. Och en plan som man kan lägga fram för spelarna som Rohlin, Asllani och Sällström som gör att de utnyttjar sin option och vill fortsätta även kommande säsong eftersom de vet att det görs allt för att de ska spela om medaljerna igen.