Seger klar för LdB FC Malmö

Caroline Seger har skrivit på ett avtal med LdB FC för hösten 2011 vilket innebär att Seger kan vara med i Allsvenskan från och med matchen den 4/9 mot Piteå samt höstens Champions League spel. Vad gäller Caroline Segers framtidsplaner för 2012 och framåt kommer dessa planer att utkristalliseras under hösten.
Caroline Seger har skrivit på för LdB FC Malmö

Martin Sjögren, LdB FC:s tränare, kommenterar avtalet med Seger.
- Caroline kommer att tillföra mycket till vårt lag och vår klubb under avslutningen i Damallsvenskan och våra Champions League matcher i höst. Det känns bra knyta till oss en spelare av Carolines kvalité som också är en spelare med anknytning till Skåne. Min förhoppning är att Caroline hjälper oss att vinna ytterligare ett SM-guld och avancera vidare i Champions League.

Seger som förbereder med sitt WNY Flash inför WPS finalen den 27:e hälsar:
-Jag ser fram emot komma hem till familjen och landa efter VM och USA-spel. Jag har mycket spännande framöver att se fram emot. Först gäller det att bidra till att LdB FC gör en stark höst och allra helst vinner SM guld. Därefter har vi 2012 och framåt som innehåller spännande utmaningar både på och utanför fotbollsplanen.

Rainer Fussgänger 2011-08-25 13:22

Då får vi hoppas på att Marta ansluter sig till Umeå eller Tyresö så att vi får någon form av jämvikt i Damallsvenskan.

Martin 2011-08-25 15:41

Kul för 'Real' Malmö men tråkigt för övriga lag. Man börjar ju undra hur de ska formera sitt lag med tre innermittfältare som förväntar sig rejält med speltid (Seger, Garriock, Sjögran) men det är väl samtidigt ett s k lyxproblem för tränare Sjögren.

Att Umeå är så nära med sin relativt 'anonyma' trupp, undantaget Bachmann och Jönsson, är ruskigt imponerande men det känns tyvärr osannolikt att de eller Tyresö ska kunna störa LdB Malmö i år.

Visserligen kan det vara bra för intresset kring Damallsvenskan att 'få hem' svenska profiler men det finns en uppenbar risk att Malmös till synes outsinliga skattkista dödar intresset istället.

The Observer 2011-08-25 19:32

Allt annat än att Seger hade gått till LdB hade varit sensationellt som snacket gått rätt länge. Sjögran är 35 nästa år - hur länge håller hon på till (alla är ju inte Kicki B eller Jane T)? Gissar att LdB satsar på att bygga sitt framtida mittfält med Seger (och Fischer) och då får man kanske stå ut med litet tillfällig "trängsel".

Apropå pengar gissar jag att man får ungefär (eller t o m minst) två Seger för en Marta.....