Vinst för Dalsjöfors i premiären

Premiärmatchen på Gröndals IP mellan IFK Kalmar och Dalsjöfors GoIF slutade med bortavinst, 2-4 (1-1). Bortalaget skapade flest chanser och vann välförtjänt. Men Kalmar var långt ifrån ofarligt och gjorde sina båda mål på fasta situationer. Bästa i hemmalaget var som så ofta Mamy Ndiaye. I Dalsjöfors lyste Melissa Tancredi mest.
Maria Fors jublar efter att hon gjort ledningsmålet för Dalsjöfors bakom duktiga Lovisa Johansson i Kalmarmålet. FOTO: Christer Hansson.

Fjolårets allsvenska lag från Borås började bäst och redan i första minten hade Rebecca Johnson ett skott i stolpen. Dalsjöfors hade också två hörnor under första kvarten. Sedan jämnade spelet ut sig och IFK Kalmar började oroa framåt. Men det var gästerna som gjorde första målet. På passning från Melissa Tancredi tryckte Maria Fors in 0-1 efter 31 minuter.

Repliken kom dock snabbt från Kalmar. Högerhörna efter 36 minuter och Tove Fried nickade in kvitteringen. Inga fler mål i första halvlek utan ställningen var 1-1 efter 45 minuter.

Andra halvlek var bara tre minuter gammal när det stod 1-2 på resultattavlan. Angelika Johansson var målskytt denna gång. Bara någon minut senare frispelades Melissa Tancredi och rullade bollen förbi målvakten men också tätt utanför målburen. Med kvarten kvar kom 1-3. Rebecca Johnson sprintade från Kalmars backlinje och rullade in bollen i nät. Hemmalagets skyttedrottning Mamy Ndiaye krutade in en frispark i krysset minuten senare. Resten av matchtiden präglades av kamp på den tunga, men för årstiden bra, gräsplanen. IFK Kalmar flyttade fram folk i slutskedet och ett tredje mål var inte långt borta. Istället blev Rebecca Johnson tvåmålskytt med två minuter kvar.

På det hela taget var det en ganska bra premiärmatch. Båda lagen kommer nog att finnas med på den övre tabellhalvan när Söderettan summeras i oktober. Dalsjöfors tränare Joakim Carlsson var glad att få med tre poäng hem i bussen till Borås.
– Visst var det premiärnerver och i början var vi lite väl stressade. Men vi lugnade ner oss det blev bättre. Försvaret håller ihop bra och framåt skapar vi flera bra chanser och gör fyra mål. Vi visste att Kalmar är bra på fasta situationer och frisparken de har är av hög klass,

Text: Ralf Sundhäll