Tre nickmål i Piteå

Det blev en jämn match mellan Piteå och Kopparbergs/Göteborg på onsdagkvällen. Trots snö och kyla sökte sig 948 till LF Arena. De fick se tre av målen nickas in, två av Kopparbergs/Göteborg som vann med 3-1 och ett av PIFs Jennifer Nobis.

Det gav kvittering efter knappt 20 minuter, Lena Blomqvist slog inlägget.
Redan efter 6 minuter nickade Lisa Ek in 1-0 för Kopparbergs/Göteborg.
Christen Press ser ut att bli en av årets stjärnspelare i Damallsvenskan. Hon nickade in 2-1 efter drygt en halvtimme. I den situationen skadade sig PIFs målvakt Lydia Williams så illa i ena foten att hon efter en stund måste bäras ut på bår. Maria Rönnbäck fick hoppa in mellan stolparna.
På tilläggstid i första halvlek ökade Anita Asante Kopparbergs/Göteborgs ledning till 3-1 efter framspelning från Sara Lindén.
I slutet av andra halvlek hade Hanna Pettersson två och June Pedersen ett bra läge att reducera men avsluten var för tama för att oroa Kristin Hammarström i Kopparbergs/Göteborgs mål. Jennifer Nobis hade en nick i stolpen.

- Vi gjorde en bra match och jobbade över hela plan och skapade situationer, sammanfattar Piteå IFs tränare Stellan Carlsson.
- I andra halvlek började Piteå spela långa bollar för att vinna närkamper. Det passade inte oss, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson. Åter gjorde Lisa Ek en riktigt starkt insats, har utvecklats väl de senaste säsongerna och är enligt Torbjörn nu värd att på allvar nämnas i landslagsdiskussionen. Den engelska landslagsspelaren Anita Asante håller den klassen, det visade hon tydligt i den här matchen.

vlad dena 2012-04-18 22:09

Гетеборг тоже был не плох !!!