Turbine Potsdam sågade av Frankfurt

Tysklands båda lag i senaste Women´s Champions League möttes på söndagen. Turbine Potsdam tog emot FFC Frankfurt och vann med 3-1. Därmed försvann chansen för FFC Frankfurt att kunna hota Turbine Potsdam om förstaplatsen i Bundesliga.

3.860 såg toppmatchen i Karl-Liebknechtstadion. Alla tre hemmamålen gjordes av Genoveva Anoma.
Melanie Behringer reducerade till 2-1 i början av andra halvlek.
Varken Sara Thunebro eller Jessica Landström återfanns i FFC Frankfurts laguppställning. Däremot fick Antonia Göransson full speltid som vänster yttermittfältare i Turbine Potsdam.

Johnte 2012-05-06 20:09

Det är väl för väl att Jessica Landström lämnar Frankfurt när kontraktet går ut i sommar.
Men jag kan inte riktigt förstå varför de ska tvinga henne att gå kontraktet ut när hon inte ens får sitta på bänken och ännu mindre få vara med i spelet på plan. de gånger hon kommer in är det minuter hon spelar.Nu bör Sara Thunebro också lämna Frankfurt och gärna komma hem till Sverige igen.Annars kommer hon snart att inte alls vara med i landslagssnacket.Vill man vara det så har man inte råd att sitta på bänken och ännu mindre inte få vara med i laget alls på matcherna.

GambitSWE 2012-05-07 00:10

@Johnte - Jessica var med på bänken idag, man kunde se henne om man såg på sändningen på nätet. Man såg även en Sara som värmde upp, men som inte fick någon speltid idag.

Tyckte lite synd om Antonia idag, då hon inte fick bollen i de bästa situationerna. Det tycks mig även att Hanebeck i Potsdam ofta låter bli att passa Antonia när hon är i bra lägen. De få gånger jag sett henne passa till Antonia, så har Antonia 2-3 spelare runt sig, och kan inte göra så mycket på eget bevåg.

Frankfurt borde gjort 1-2 mål i början på matchen, då de hade ett par riktigt vassa målchanser. Det var relativt jämnt de första 10 min, med ett litet övertag till Frankfurt, men Potsdam arbetade sig in i matchen, och vann rättvist.

Johnte 2012-05-07 09:46

Jag såg inte matchen....Jag utgick helt från artikeln. Jag fick uppfattningen att de båda var inte ens med i laguppställningen, d v s inte ens på bänken, sitter man på bänken. då är man med i laguppställningen. inklusive startelvan räknas till laguppställning Eller missuppfattar jag det.

Anette Börjesson 2012-05-07 12:33

Så här redovisas startelvan och bytena gällande matchen: Två byten gjordes i FFC, om nu Jessica eller Sara satt på bänken kan dom har varit med på laguppställningen men vi kan inte hitta andra uppgifter än dessa.

  1. FFC Frankfurt:
    Desirée Schumann – Ria Percival (80. Lira Bajramaj), Saskia Bartusiak, Gina Lewandowski, Meike Weber – Kerstin Garefrekes, Saki Kumagai (42. Ana-Maria Crnogorcevic), Melanie Behringer, Svenja Huth – Dzsenifer Marozsán – Sandra Smisek.

Två byten gjorda alltså och ingen svenska kom in. Någon annan information har vi inte hittat.

Johnte 2012-05-07 17:51

Tack för infot Anette. Nu är jag med på banan.