Det är andra tider för FFC Frankfurt

På torsdagen spelas Champions League finalen i mellan FFC Frankfurt och Olympique Lyonnais. Fransyskorna som ska förvara titeln får stå som favoriter medan FFV Frankfurt jagar titeln som de vann senast 2008. Då besegrades Umeå IK inför rekordpublik i Frankfurt. 27 640 fick se hemmalaget höja bucklan. Årets final går också i Tyskland, men det är i stort sett det enda som talar för FFC Frankfurt.

Tränare Sven Kahlert ger Lyon favoritskapet men tror samtidigt på sitt eget lag.
– De har flera spelare som varit i final förut och slutat som både vinnare och förlorare. De vet vad som krävs. Men även vi har många internationellt rutinerade spelare och jag vet att de kan plocka fram sin bästa sida i viktiga matcher också, så jag tror och hoppas att vi nog att vi ska kunna ge dem en rejäl match.

Ifjol tappade FFC Frankfurt spelare som Birgit Prinz, Ariane Hingst och Conny Pohlers , tre spelare med mycket rutin. Med dem försvann en naturlig del av ledarskapet ute på plan.
– Självklart fanns en plan att ersätta dessa med egna yngre produkter men det tar tid att spela ihop laget och det tar ibland tid innan en ny naturlig ledare utkristalliserar sig. En som kan kavla upp ärmarna när det tar emot och få med sig laget att göra likadant.

Fatmire Bajramaj är en annan viktig spelare i Frankfurt. Hon skadade sig i helgens cupfinal och det är osäkert om hon kommer att kunna vara med i morgondagens final som skulle bli hennes fjärde raka.

Lyons Camille Abilly gillar utmaningen.
– Tyska lag har hittills satt standarden men vi närmar oss. Ifjol besegrade vi ett fysiskt tufft Potsdam och i år får vi möta ett lag som är mer speltekniskt. Men jag tycker att vi som lag lyft oss efter vår vinst ifjol . I årets Champions League har gjort 37 mål och bara släppt in ett, det är bra. Vi har i princip samma spelare som ifjol och vi har förbättrat oss dag för dag. Jag ser fram emot matchen mot Frankfurt som jag vet har ett bra lag och som i München kommer att ha en stor del av publiken på sin sida. Vi får se upp!