Lyon försvarade titeln

inför dryga 50 000 åskådare på Olympiastadion i München försvarade Olympique Lyonnais UEFA Champions League-titeln genom att besegra FFC Frankfurt i finalen med 2-0.

FFC Frankfurt störde egentligen bara Lyon i början och slutet av matchen.
Under de fyra första minuterna av matchen hade Frankfurt fyra hörnor som med lite flyt kunde resulterat i något mål. Melanie Behringers hörnor ifrån höger vållade problem i första hand för Sonia Bompastor, Lyons vänsterback som verkade lite nervös inledningsvis och inte fick till sina rensningar på ett acceptabelt sätt.

Efter Frankfurt inledande anstormningen samlade Lyon ihop styrkorna och förde matchen under långa perioder. Ett inlägg ifrån Lotta Schelin i den nionde minuten gick fram till Eugénié Le Sommer som stötte till bollen, en försvarare täckte, bollen gick upp på armen på densamma, men utan åtgärd ifrån svenska domaren Jenny Palmqvist.

I den 15:e matchminuten skapade Lyons Shirley Cruz en dubbelchans och i det andra läget fälldes hon av Behringer och domaren blåste för straff. Målvakten Desiree Schumann var påläst, gick åt rätt håll men nådde inte Eugénié Le Sommers straff som gav Lyon ledningen med 1-0. Målet var hennes nionde i turneringen och på det kom hon att dela skytteligasegern.
Målet gav mer energi åt Lyon som dominerade matchen.

Kersti Garefrekes i Frankfurt blev avskuren men som den rutinerade spelare hon är låg hon ändå bakom mycket av det som tyskorna skapade. På topp slet Dszenifer Marozan men Sarah Bouhaddi i Lyons mål spelade lugnt och avvärjde de flesta situationerna lugnt och smidigt.

På långboll fram till Lotta Schelin gick den tyska målvakten Schumann ut och nickade bort strax utanför strafflinjen. Bollen hamnade hos Camille Abily som slog till på halvvolley, en otagbar boll som seglade över alla in i mål. Ett mål som innebar 2-0 till Lyon och Abilys nionde i turneringen.

Abily och Le Sommer delar därmed årets skytteligaseger men det vara nära att Abilly stod som ensam vinnare, en av hennes frisparkar gick nämligen i ribban.
Totalt intryck av matchen är att Lyon var det bästa laget i långa stunder av matchen. Frankfurt försökte med kom aldrig riktigt nära.

Svenska spelare
Lotta Schelin blev Champions League mästarinna för andra gången i rad. Lotta hotar alltid i djupled och hon hade ett par chanser att öka på ledningen men i denna match var inte krutet tillräckligt torrt. Med sin snabbhet skapar hon hela tider ytor och lägen för sitt Lyon . Det märks att försvararna har respekt för Lotta och att man aldrig vågar släppa markeringen av henne.

Sara Thunebro stod något överraskande med i Frankfurts startelva. Hon gav ett blandat intryck men med tanke på stundande OS kändes det positivt att hon fick spela en match med lite nerv och tempo.
Jessica Landström, Frankfurt, hoppade in i slutminuterna och är därmed svårbedömd.