Bäst på plan men kris i kassan

I dagarna har det framkommit att Söderettans ledarlag Dalsjöfors GoIF brottas med stora ekonomiska bekymmer. I dagsläget har föreningen ett underskott på hela 1,4 miljoner kronor. Rebecca Johnson spelare och sportchef i klubben ger sin syn på den pressade situation som klubben befinner sig.

– Vi leder Söderettan men bakom kulisserna ser det i dagsläget inte lika ljust ut och då tänker jag på den ekonomiskt svåra situation vi befinner oss i. Häromdagen blev spelarna informerade och för de flesta kom det stora underskottet som en chock. Vi hade hört lite om det här tidigare men trodde att det rörde sig om några hundratusen inte 1.4 miljoner.

Det talas om innehållen lön och att nya förhandlingar gällande dessa kommer att ske. Hur mycket påverkar det er spelare?
– Inte så mycket eftersom de flesta av oss har heltidsjobb och inte några stora löner ifrån klubben. Det är ett par spelare som påverkas, naturligtvis våra kanadensiska landslagsspelare samt våra tränare.

Kommer det kanadensiska spelarna (Erin Mc Leod och Melissa Tancredi, reds anm) tillbaka?
– De båda befinner sig i Kanada just nu och laddar inför OS och jag vet att de är informerade om situationen. Personligen tror jag att de kommer tillbaka till hösten men helt säker är jag inte eftersom jag inte pratat med dem ännu.
rjonsson200.jpg
Hur påverkar det klubben i ett vidare perspektiv? Jag tänker på att ni i dagsläget leder Söderettan och ser ut att ligga bra till för ett damallsvenskt kontrakt. Att ha problem med ekonomin kan hindra föreningen ifrån att fylla på med fler spelare utifrån, något som brukar behövas, det vet ni ju sen tidigare?
– Vi får ta ett steg i taget. Inget är klart ännu, halva serien återstår men visst är det så att på sikt kan det här påverka oss även när det gäller att värva nya spelare. Styrelsen har lagt upp en plan som den tror är realistisk och som ska lösa våra problem så att vi ska stå starka inför kommande säsong oavsett om vi spelar i Damettan eller i Damallsvenskan, säger Rebecca.

I helgen möter ni Hovås/Billdal innan det är dags för lite sommarvila. En vinst och ni behåller minst ert fyrapoängsförsprång till tre jagande lag, QBIK, Öster och Mallbacken?
– Vi kommer utan Erin och Melissa men ska förstås ändå kriga för vinst. Eftersom QBIK och Öster
möts kan man alltid hoppas på oavgjort där och då ökar vårt försprång ytterligare, säger Rebecca förhoppningsfullt.

Ubbe 2012-06-30 18:04

Komma till match med 2st avbytare Toppmatch
Skryter om en bra organisation runt laget det vore bra om organisationen kunde något om fotboll.Som jag ser det är det bara att ut och handla nya spelare som har lite jävlarannama i sig

JonasE 2012-06-30 20:34

Vilket fusk. De har alltså skaffat sin position med pengar de inte har.

Det borde innebära automatisk nedflyttning. Vad säger konkurrenterna i toppen om denna ekonomiska dopning?