Ännu ovisst i Dalsjöfors

Dalsjöfors GoIF i konkurs har inget handlingsutrymme. Nu är det konkursförvaltaren som bestämmer. Den 30 juli drar Söderettan igång igen. Serieledande Dalsjöfors har jumbon Linköping Kenty borta.

- Matchen hänger i luften. För dagen vet jag inte hur det blir, säger Dalsjöfors GoIFs sportchef Ralf Sundhäll.
- Vi ska ha ett nytt möte i början av veckan där det måste tas avgörande beslut. Mycket av det som utspelat sig har olyckligtvis skett medan spelarna varit bortresta under serieuppehållet och vi har inte kunnat informera dem som vi borde.
Bland spelarna finns en uttalad önskan att spela serien till slut. Om laget hoppar av Söderettan kommer Dalsjöfors GoIF nästa år att få starta om i lägsta distriktsserien som är div 5.
Om laget kan fortsätta idag har man en sportslig chans att komma tillbaka till Damallsvenskan 2013 eller låta sig degraderas till fortsatt div 1-spel. En tvångsnedflyttning innebär att tidigast 2019 kan det bli come-back i Damallsvenskan.

Rufus 2012-07-22 14:19

Enligt vissa uppgifter kan Dalsjöfors spela färdigt resterande matcher i Söderettan, om spelarna själva är med och bekostar kalaset. Alltså måste man punga ut ut saftiga belopp av sina blygsamma inkomster för att avsluta säsongen på ett värdigt sätt.

Är vi på väg att införa ett nytt begrepp inom damfotbollen: "PAY-AND-PLAY"?

Rainer Fussgänger 2012-07-23 17:11

Enligt en artikel i Borås Tidningen i helgen står valet mellan att omedelbart avsluta spel i Söderettan eller att någon betalar kostnaderna för resterande matcher, dvs material, resor, rubbet, Om ingen sponsor hittas som vill stå för detta är det möjligt att spelarna själva betalar buss, chaufför, mat, material för att få spela. Det verkar osannolikt att Erin McLeod och Melissa Tancredi bekostar flygbiljetter ur egen ficka och dessutom betalar hyra utan att få lön plus allt som krävs för att matcherna kan bli av.

Vet någon vad händer om man drar tillbaka laget, vilket tyvärr skulle vara den bästa lösningen i den hopplösa situationen? Blir matcherna mot Dalsjöfors annullerade och räknas tabellen ut på nytt eller fortsätter man "bara" med 11 lag och räknar in poängen?