Storbritannien snuvade Brasilien på gruppsegern

Inför en rekordpublik på 70 584 på Wembley i London vann Storbritannien efter ett tidigt mål av Stephanie Houghton med 1-0 över Brasilien. Därmed får Storbritannien möta Kanada i kvartsfinalen medan Brasilien får ta sig an världsmästarlaget Japan.

Efter en tidig hörna manövrerade Karen Carney ut två brasilianskor och llevererade ett fantastiskt inlägg till Houghton som rundade målvakten Andreia och la in 1:0 till Storbritannien.
Det var Houghtons tredje mål i turneringen. Tidigare har Stephanie Houghto, n som till vardags spelar i Arsenal Ladies gjort fyra mål på 27 landskamper.

Brasilien kom bättre in i matchen, men chanserna i straffområdet uteblev med ett undantag i första halvleken - ett inlägg som nickades i stolpen av en brittisk försvarare.
Den bästa chansen att göra mål hade veteranen Kelly Smith som tog ett volleyskott som nog hade ställt Andreia, men som strök knappt förbi bortre stolpen.

I paus gjorde Brasiliens tränare Jorge Barcellos två byten. In kom Daiane och Aline och ut gick Maurine och Bruna. Men Storbritannien fick åter igen en bra start på matchen. När Eniola Aluko fälldes av Francielle blåste den kanadensiska domaren Carol Chenard straff. Men Kelly Smith lyckads inte överlista Andreia - hennes skott var för dåligt placerat och Andreia hann boxa bollen till hörna.

Marta och Cristiane pressade hårt och försökte störa det brittiska försvaret som dock hade mest bra koll på de brasilianska storstjärnorna. Brasilien hade ett distansskott av Rosanna i sista minuten som togs säkert och utan problem av Karen Bardsley, Storbritannien säkra och suveräna målvakt, som till vardags lite otroligt nog är reserv i Linköpings FC bakom Sveriges reservmålvakt Sofia Lundgren.

Rufus 2012-08-01 00:34

"Reservens reserv". Ja, att vara landslagsmålvakt har sina särskilda poänger!

Martin 2012-08-01 16:00

I Storbritannien kan man sina målvakter så därför får duktiga Karen Bardsley givetvis spela. I Sverige så är det andra faktorer än form och skicklighet som väger tyngst ...

Som LFC-supporter gläds man förstås över att vi har två så skickliga målvakter och när 'Fia' sitter fast på bänken så får vi njuta av Bardsleys målvaktsspel istället.

Frågan är ju hur man ska se på det 'lustiga' i att LFC:s andramålvakt är förstavalet i sitt landslag medan vår förstamålvakt aldrig fått chansen på allvar i sitt. Antingen så är det mindre konkurrens i Storbritanniens Damlandslag än i det svenska (vilket jag är skeptisk till) eller så är LFC/Tomas Dennerby helt snett ute när det kommer till val av målvakt.

Jag vet vad min teori är ...