Japan vann bästa OS-matchen hittills

Frankrike och Japan möttes i den första semifinalen i OS. Och de svenskar som tappat intresse för turneringen i och med Sveriges uttåg och därför valde att inte slå på tv:n för denna tillställningen missade verkligen något. Undertecknad har sett 14 matcher hittills under detta mästerskap och det råder inga som helst tvivel om att det här var OS bästa match hittills.Japan vann med 2-1.

Denna match innehöll ett skickligt spelande Japan och ett Frankrike med massor av vilja och kreativitet. En missad straff och multum av chanser åt båda håll. Men Japan vann till slut och spelar OS-final på torsdag.
Det var Japan som dominerade matchen till en början. De spelskickliga regerande världsmästarna rullade boll och Frankrike fick slita hårt. Och det var också Japan som tog ledningen. Målet föll efter en frispark långt upp i plan. Den franska målvakten Sarah Bouhaddi kom ut fel och missade att fånga den japanska frisparken. Bakom henne tampades många fransyskor mot japanskorna om bollen. Yuki Ogimi lyckades till slut få in bollen i mål. Matchklockan stod då på 31 minuter.

Efter Japans ledningsmål öppnades matchen upp och höjdes ett snäpp både i tempo och kvalitet. Frankrike lyckades flytta fram positionerna och skapade betydligt mer under kvarten efter Japans mål än de gjort tidigare under halvleken.
Bara minuter in i den andra halvleken gjorde Mizuho Sakaguchi 2-0. Ytterligare en fast situation hittade in i de franska nätmaskorna. Sakaguchi nådde bollen efter en bra slagen friskpark och nickade in 2-0 från långt håll.
Precis efter 2-0-målet hade Frankrike ett gyllene läge att reducera.Efter en hörna fick laget en dubbelchans som dock inte resulterade i mer än en boll just över mål.
Frankrike hade flera bra reduceringsmöjligheter efter det Japanska 2-0-målet. Bland annat fick 11 Marie-Laurie Delie ett bra läge där hon drog ned bollen och i farten fick iväg ett bra skott.
Efter Japans andra mål i matchen satsade Frankrike allt framåt och tog skott på varje möjlighet man hade och Miho Fukumoto gjorde flera bra räddningar innan den franska reduceringen till slut föll.
Ett snabbt anfall och bollen hamnade hos Elodie Tomis som spelade bollen snett inåt bakåt till inhopparen Eugenie Le Sommer som distingt måttade in 2-1.

Precis efter målet fick Frankrike straff. Le Sommer kom igenom och blev neddragen av en japansk försvarare. Elise Bussaglia lade upp bollen på straffpunkten. Bussaglia tog kort sats och lyckades på något vis missa målet helt. Bollen smet förbi den vänstra stolpen.
Efter straffmissen fortsatte Frankrike pressa på för ett kvitteringsmål. Men mitt i den franska pressen fick Yuki Ogimi ett ypperligt tillfälle att punktera matchen i den 90:e minuten. Men hon satte bollen i stolpen och den franska pressen fortsatta under tilläggstiden.
Frankrike fortsatte rada upp chanser under de fyra tilläggsminuterna men fick aldrig in bollen i nät. Således går Japan till sin andra raka mästerskapsfinal.

Mark 2012-08-06 22:40

"Nej Frankrike hade 25-6 i skott."