Antonia Göransson skadad i tyskt tufft toppmöte

Söndagens drabbning mellan de tyska topplagen Turbine Potsdam och 1.FFC Frankfurt slutade med 2-1 i Frankfurts favör, men det är knappast matchen som man lär komma ihåg.

Tilläggstiden skrevs till elva minuter och 40 sekunder och under dessa minuter skadade sig tre spelare så allvarligt att de fick åka till sjukhus.
4200 åskådare utgjorde en fin inramning på Karl-Liebknecht-Stadion eller Kali som arenan kallas av Potsdam-borna. Det var mest fördel Frankfurt under matchen, alltför överlägsen är den trupp som manager Siggi Dietrich kan mönstra. Söndagens startelva innehöll inte mindre än sju aktuella tyska landslagsspelare plus två som har slutat i landslaget (Garefrekes och Smisek) samt en amerikansk landslagsspelare och en U20-världsmästare från 2010.
Potsdam drabbades av spelarflytt och en hel del skador.
Det blev fler under matchens gång. Först drabbades Antonia Göransson som fick kliva av planen efter sju minuter. Hon ersattes av Skottlands Lisa Evans som hade brutit handen för en vecka sedan, men som nu fick hoppa in igen.
I den 59:e matchminuten tog Frankfurt ledningen efter ett inlägg från vänster. Sandra Smisek passade och Kerstin Garefrekes tryckte in bollen vid bortre stolpen. Kvitteringen kom 12 minuter senare efter frispark av Patricia Hanebeck var det Yuki Ogimi som nickade in bollen.

Sedan kom den 87:e minuten. I en luftsituation i Potsdams straffområde krockade Potsdams Alex Singer och Stephanie Mirlach med varandra. Både blev liggande i flera minuter. Singer var tydligen medvetslös medan Mirlach blödde starkt. Båda spelarna fick bäras ut på bår. Domaren Riem Hussein beordrade sedan fem minuters tilläggstid. En tilläggstid som Potsdam fick spela med endast åtta utespelare kvar eftersom tränare Bernd Schröder hade gjort alla tre byten. Under den tiden gjorde Fatmire Bajramaj lätt 2-1 till Frankfurt. Publiken visslade, Lira Bajramaj undvek att jubla med tanke på att två motståndare var på väg till sjukhus.
Någon minut senare föll Bajramaj i en närkamp med Tabea Kemme. Med en befarad korsbandsskada var Fatmire Bajramaj den tredje spelaren som inom loppet av några få minuter fick åka till sjukhuset. Minuterna gick och när matchklockan visade nästan 102 minuter var en minnesvärd toppmatch slut.

Anette Börjesson 2012-10-01 16:10

dessa korsbandsskador.....

Johnte 2012-10-02 00:39

Är inte längre en befarad korsbandsskada utan en bekräftad Bajramaj kommer vara borta i 6 månader och det blir en kamp mot klockan och EM-2013 här i Sverige.