Mål i comebacken av Linda Sällström

För några dagar sedan berättade vi att Linda Sällström skulle göra comeback efter korsbandsskadan i en match mot Ryssland. Hon blev inbytt i andra hälften i dagens match i finska Eerikkilä och gjorde mål (4-0) efter endast fyra minuter på plan.

Till slut vann Finland en förkrossande 5-0 seger i en match mellan två EURO deltagare.

Finland började aggressivt och skapade snabbt chanser i matchen , bl a genom Sanna Talonen, till vardags i KIF Örebro. Det tog dock 22 minuter innan Marianna Tolvanen förvaltade Jaana Lyytikainens förarbete. Ryssland verkade mest harmlösa och det dröjde till den 34 minuten innan Olga Petrova utmanade Minna Meriluoto för första gången.

Lyytikainen och Emmi Alanen utökade finskornas ledning till en betryggande 3-0 ledning i paus. Adelina Engman gjorde 5-0 och till slut kunde man konstatera att fyra av Finlands fem mål gjordes av spelare som spelar i den finska ligan.
- Jag är nöjd över både resultatet och spelet. Att vinna 5–0 över ett land som också förbereder sig för slutspelet är ett ypperligt resultat, sade tränaren Andrée Jeglertz till Hufvudstadsbladet.