LdB FC Malmö laddar mot FFC Frankfurt

Det börjar närma sig kvartsfinaler i Womens Champions League och förberedelserna för LdB FC Malmö som möter Olympique Lyonnais är i full gång. En riktigt test väntar i helgen när man åker ner till Tyskland för att matcha mot Bundesliga-laget FFC Frankfurt.

En sämre match genomfördes mot Bröndby i förra veckan då man fick åka hem efter förlust med 2-1. Men det är inget som direkt bekymrar tränaren Jonas Eidevall.
– Aldrig kul att förlora men ibland blir det så här när man är inne i tunga träningsperioder.

FFC Frankfurt vann Champions League senast 2008. Då besegrades Umeå IK inför rekordpublik i Frankfurt. 27 640 fick se hemmalaget höja bucklan. Ett bra lag som har haft en generationsväxling och som är på väg uppåt igen.
Det brukar vara svårt att få till träningsmatcher men i detta fall fanns det speciella skäl att ni lyckades få Frankfurt som motståndare:
– Det är cuphelg i Tyskland och de flesta riktigt vassa lagen utom just Frankfurt har match. Frankfurt åkte ju ur cupen mot Bayern München redan i den andra omgången. Mycket lämpligt för oss som nu får tillfälle att möta dem i en träningsmatch. Vi ställdes ju mot dem i fjol i Champions League och vet hur bra de är. Det här blir en perfekt uppladdning inför matchen mot Lyon, säger LdB FC Malmös tränare Jonas Eidevall.

Första kvartsfinalen i UEFA Women´s Champions League i Lyon blir den 20 eller 21 mars borta och returen en vecka senare hemma i Malmö.

Johnte 2013-03-02 20:12

Det blev en förlust för Malmö med 1-2 mot 1 FFC Frankfurt i Frankfurt, Målen för Frankfurt gjorde Kerstin Garefrekes, Tameka Butt. Malmös mål av Ramona Bachmann.
Hoppas det blev en riktig genomkörare för LdB FC Malmö eller i framtiden FCR Malmö.
som det ser ut just nu är det arbetsnamnet. Men bytet av namn kommer nog inte ske förrän kring den 15 november, tidigast, då Damallsvenskan är över. ! FFC Frankfurt måste betraktas som en topp klubb i Europa. Tror inte man ska sörja förlusten så mycket från LdBs sida. Men den 20e mars blir det än värre motstånd i form av Lyon. Då gäller det att laget är toppat till dess. Vilket jag tror de kommer att vara.