Hjohlmans julafton i Piteå

Surt för Piteå IF att förlora Norrlands-derbyt mot Umeå IK på straff i slutminuten när man var förtjänt av oavgjort och såg ut att kontrollera matchens slutskede. Nu blev det en kväll som nyligen till damlandslaget uttagna Jenny Hjohlman inte lär glömma. Hon gjorde alla Umeå IKs mål fram till segern med 3-2.
Jenny Hjohlman gjorde Umeå IKs alla tre mål mot Piteå IF: FOTO: Fredrik Hasselgren (arkiv).

Piteå IF reste sig efter mardrömsstarten, bortamål efter bara drygt två minuter när Ogonna Chukwudi oattackerad på vänsterkanten slog inlägget som Jenny mötte. Tveksamhet i kommunikationen mellan PIFs båda mittbackar Faith Ikidi och Sara Eliasson.
En tung uppförsbacke var vad som förespeglade den tusen som kommit till LF Arena.
Men efter en kvart kom kvitteringen till 1-1. Hallbera Gisladottir drog upp på vänsterkanten och fick iväg ett inlägg som June Pedersen styrde förbi Malin Reuterwall i Umeå-målet. Även UIKs försvarare såg litet för avvaktande ut.
Efter 32 minuter fick hemmapubliken anledning att jubla åt ett konstmål. PIFs lagkapten Sofie Persson lade en otagbar hörna direkt i mål till 2-1.
Hört att ett lag är aldrig så sårbart som när det själv gjort mål? Det var precis vad som inträffade.
Rita Chikwelu slog en passning på djupet till Jenny Hjohlman som tog emot bollen i steget under framryckning och fick läge mot Lydia Williams i hemmamålet och plötsligt stod det 2-2.
Rita Chikwelu och Oganna Chukwudi var UIKs mest framträdande spelare givetvis vid sidan av Jenny Hjohlman. De man väntat sig litet mer av var landslagsaktuella Emmelie Konradsson, Hanna Folkesson och Lina Hurtig. Å andra sidan spelade Piteå IF klokt, hade god balans i laget.
Synd om Piteås back Johanna Andersson som fällde Jenny Hjohlman när hon kom sättande efter en omställning. Lätt att säga att Johanna bara skulle följt med och inte slängt ut benet. Straffen var inget att säga om. Det ovanliga var att den omkulltackade spelaren själv fick lägga den, men Jenny har tydligen avancerat till första straffläggare och tränare Joakim Blomqvist såg ingen anledning att ändra på det.
De tre UIK-poängen ger kontakt md tredje- och fjärdeplatsen i tabellen medan Piteå IF på söndag får inrikta sig på att inte byta plats med Vittsjö under strecket när lagen möts i Skåne.

Rufus 2013-05-22 10:52

Okej, det är en billig vits, men visst var det "Hjohlafton" i Piteå?