Missar EM för korsband

Ännu en tänkt EM-spelare missar damlandskampen mellan Sverige och England i Ljungskile och därmed även EM-slutspelet på grund av avslitet främre korsband.

Rachel Unitt är en av Englands mest rutinerade backar med sina 102 lanskamper. Det var i helgens cupmatch mellan mellan Birmingham och Lincoln det hände. Rachel har nu fått resulatet av undersökningen, rapporterar BBC.
Rachel hade sett fram emot EM i Sverige eftersom hon missade OS på hemmaplan i fjol till följd av en fotskada. Ytterligare en korsbandsskadad landslagsback tvingas avstå från EM nämligen Claire Rafferty som är klubbkamrat med Sofia Jakobsson i Chelsea.

Emil Edmar 2013-05-31 22:34

Tjejerna som åker på dessa skador är helt enkelt för svaga, och har sedan tidig ålder inbanat felaktiga rörelsemönster. En mer professionell och forskningsbaserad fysträning är ett måste för att stoppa denna trend. Här borde alla tränare tänka till lite extra och söka kvalificerat hjälp.
Rekommenderar starkt denna bloggen för mer läsning på detta området: http://qaperformance.se./blogg/sa-forebygger-vi-korsbandsskador/