Andrum för IFK Kalmar i köstriden

IFK Kalmar kan pusta ut efter att ha besegrat Sundsvalls DFF med 3-1 (2- 0). Det var 17-åriga gotlandstjejen Anna Oscarsson, som inledde målskyttet för hemmalaget, genom att rulla in 1-0 efter endast tre minuters spel. Tio minuter senare ökade anfallskollegan Elsa Karlsson på till 2-0 på nick, efter en frispark av lagkaptenen Elin Olofsson.

Hemmalaget dominerade helt den första halvleken och gästerna fick mest jaga boll.
Efter pausvilan var det dock Sundsvall som tog kommandot i matchen och dryga fem minuter in i halvleken kunde Ida Brännström reducera till 2- 1, efter ett snyggt Sundsvall-sanfall. Målet gav gästerna ny energi och en kvittering var inte långt borta, då IFK Kalmar för en stund darrade betänkligt. Lovisa Johansson i Kalmars mål fick göra några svettiga ingripanden innan Linnéa Johansson i den 70:e matchminuten kunde fastställa slutresultatet till 3-1 efter en läcker framspelning av Elsa Karlsson.
-Vi får ett tufft mål emot oss, när vi är nära att göra 3-0 strax före Sundsvalls reducering. Vi lyckas dock få ordning på det hela och sista hälften av andra halvlek är det inget snack, säger en för dagen mycket nöjd IFK-tränare Lasse Svensson.
IFK Kalmar delar 12:e platsen i Elitettan med QBIK.
Text: Kristofer Nilsson