Kopparbergs/Göteborg vann trots motgångar

Kopparbergs/Göteborg fick den smakstart man behövde i Piteå efter några händelser som störde ritningarna. Återresan kunde ske med tre poäng bagaget liksom efter fjolårets besök på LF Arena, den här gången dessutom med bibehållen nolla för insläppta mål. Det blev 2-0, båda målen i första halvlek

Det började alltså med att Marie Hammarström fick drömträff på Yael Averbuchs inlägg redan efter 5 minuter.
Det kunde blivit att Yael inte spelat matchen eftersom hon efter lagets ankomst till Piteå drabbades av en allergiattack och fick behandling av läkare.
På sista träningen inför avresan fick lagets främsta målgörare Jodie Taylor hjärnskakning efter en kollision och tvingades stanna hemma.
Det innebar att Jessica Landström spelade från start och hon var delaktig i 2-0-målet. Anita Asante gjorde det på passning från Olivia Schough.
Piteå hade flera farliga omställningar. Statistiken bekräftar att det var en ytterst jämn match mellan två lag som håller till i var sin ända av tabellen , 7-6 i skott på mål för hemmalaget.

Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson efter matchen:
- Vi var förberedda på en hård match, det är alltid lika tufft att spela mot Piteå. Det här är tredje gången jag är här uppe och spelar och det har alltid varit svårt för oss. Piteå har många spelare som är delaktiga där ute på planen och Faith Ikidi är en av de allra bästa mittbackarna i serien. Som gammal forward är jag imponerad av Clara Markstedt, jag njöt av att se hennes fina djupledslöpningar. Hon var riktigt bra i första halvlek.
- Det var skönt att komma på banan igen efter förlusten mot Malmö senast.

Piteå IFs tränare Stellan Carlsson:
- Vi gör en mindre bra första halvlek, där var vi alldeles för rädda. I andra blir det betydligt bättre och vi lyfter pressen, och då får Göteborg det svårt. Jag är nöjd med mycket i andra, vi är mer samlade och fler spelare deltar i situationerna ute på planen. Det som till sist avgör är Göteborgs individuella skicklighet, det är bara att gratulera Göteborg.

Mark 2013-06-09 20:18

"Schysst."