...menTyresö FF behåller avståndet i toppen

Oavgjort, 2-2 mellan LdB FC Malmö och Tyresö FF gör det svårt att kora en riktig vinnare - både för kvällen och för det som kommer i Damallsvenskans andra halva. LdB FC Malmö gjorde snygg "comeback" efter två baklängesmål men Tyresö är fortsatt obesegrat och anför serien.
Caroline Seger och Lisa Dahlkvist i samarbete för Tyresö.

- Man får se det positivt. Vi är glada för en poäng, säger Caroline Seger.

Caroline Seger har gjort en bra vår som spelfördelare med stort s och mycket framåtanda i klubblaget.

Tyresö-tränare Tony Gustavsson tar inte Seger för given men han litar på henne och har flera gånger den senaste tiden berömt mittfältsmotorn.

Under första halvlek mot LdB FC var det mer anvisningar från tränare till spelare som nådde fram till Caroline Seger på mittfältet. Tyresö spelade alldeles för smått, och trots att både 0-1 och 0-2 damp in i motståndarnas nät var det gästerna som fick arbeta sig in i matchen.

Att TFF tappade initiativet som ledarlag är därför inte helt rätt analys.
- Jag tycker att vi får målen i en period där LdB ändå är väldigt bra. Deras mål i slutet av första halvlek gör att de får energi och går ut med det i andra halvlek, säger
Caroline Seger som precis som landslagskollegan Lisa Dahlkvist inte fann sig tillrätta i sina defensiva uppgifter när Malmö tryckte på.

Att den yta som Dahlkvist var satt att bevaka inte skulle vara säker när Ramona Bachmann gjorde sina framstötar var tydligt redan efter ett par minuter.

Caroline Seger hade heller ingen lycka, svårt att hitta rätt med passningarna - mittfältets dominant var istället Malmöspelaren Katrin Schmidt.
- När vi inte får alternativ är det svårt att spela sig ur den pressen. Jag tycker att LdB gör det bra, de ligger rätt i positioner och så fort vi vinner boll så får vi inte loss den ur förstapressen.

Intrycken förbättrades något för de båda landslagsaktuellas del, Lisa Dahlkvist stegade iväg genom mittcirkeln ett par gånger efter paus och försökte skapa lägen,
Caroline Seger hade några passningar som kunde gett ett avgörande mål.

Med likaläge till slut är det status quo mellan seriens etta och tvåa. Under hösten får dock Tyresö till att börja med en ny roll jämfört med förra året, bli jagat istället för att jaga.

För Caroline Seger med flera är sommaren säkrad med andra fotbollsupplevelser, landslaget kallar på nytt redan på lördag i Stockholm.
- Det känns bra, jag tycker hela min vår har varit riktigt bra och det är bara att fortsätta i det spåret. Nu är det par dagar där jag kan gå ner lite i varv och hämta energi sen är det på det igen, säger hon.