Mittfältare klar för Piteå IF

Nu är det klart att Emilia Appelqvist, talangfull mittfältare från stjärnspäckade Tyresö, förstärker Piteås damer under höstomgången.

Piteå har under en tid sökt efter rätt spelare att förstärka truppen med. I Emilia Appelqvist har man hittat helt rätt enligt sportchefen Leif Strandh.
- Som alltid när det kommer duktiga spelare till oss känner jag mig väldigt nöjd. Det är en spelare, som vill ha mer matchtid för att utvecklas vidare, som kommer till Piteå. Ser man till Emilias kvalitéer har hon spelat alldeles för lite matcher, det är trots allt en spelare som är bofast i U23- landslaget.

Tränare Stellan Carlsson är lika nöjd över nyförvärvet.
- Först och främst är jag glad att Emilia är klar för oss. Med henne i truppen får ytterligare en duktig spelare som kommer att göra stor nytta för oss. Emilia är en klok spelare som är skicklig i balanstänket och på att hjälpa sina lagkamrater, exempelvis som balansspelare på mittfältet. Men vi måste samtidigt komma ihåg att vi inte ska ha några förväntningar på att enskilda spelare ska lösa situationen vi hamnat i. Det är inget fel på våra spelare, vi är bara för få vilket har gjort det svårt att förbereda oss på bästa sätt inför våra matcher. Med Emilia kommer vi att kunna höja oss ytterligare ett snäpp, säger Stellan i ett pressmeddelande.

Emilia ansluter till Piteå den 19 juli.