England kvitterade på tilläggstid mot Ryssland

England var storfavorit mot Ryssland i Linköping men var laget som räddade en poäng när kvitteringen kom i den 92:a minuten. Matchen slutade 1-1.

Båda England och Ryssland förlorade sina premiärmatcher i EM. England föll i sista sekunderna i den dramatiska matchen mot Spanien, Ryssland förlorade klart mot det Frankrikei sin första match. Idag var det vinna eller försvinna som gällde, mer eller mindre..

Ryssland var betydligt bättre än i mötet med Frankrike, där man nästan inte hade något eget anfallsspel. Redan några minuter in i matchen skapade Ryssland matchens första chans efter en hörna, men ifrågasatta Karen Bradsley i det engelska målet var bra med. Efter det hade England några bra chanser men känslan att England inte är bättre än så här etsade sig fast ju längre halvleken led.
Det var Ryssland som tog ledningen i matchen. Efter slarvigt engelskt försvarsspel nådde bollen Nelli Korovkina som sköt in 0-1 från sin position nära det engelska målet.

När undertecknad pratade med en engelsk journalist i halvtid sade hon att hon aldrig sett England spela så här dåligt. Och att chansen var stor att det här engelska landslaget skulle få lämna turneringen redan före kvartsfinalspelet.
”Jag tror att Sverige kommer vinna guldet, de skulle nog vara väldigt glada om de får möta England i en kvartsfinal” sade hon innan den andra halvleken blåstes igång.

Nåväl, fortfarande återstod en halvlek av matchen och England skulle komma att ha tid att bättra på sitt spel och skjuta sig närmare en kvartsfinal. Och England spelade upp sig men det ryska försvaret, och den ryska målvakten Elvira Todua, stod emot bra. Ju längre halvleken led desto bättre chanser skapade England. I den 90:e minuten prickade inbytta Toni Dougan ribban och då såg chanser för en kvittering ut att försvinna.. Men det skulle komma en chans till. Inbytta Kelly Smith hittade i den 92:a minuten, Toni Dougan som skickade in det ack så viktiga kvitteringsmålet.
Den engelska lättnaden på Linköping Arena gick inte att ta miste på. Nu har Hope Powells landslag en chans att nå kvartsfinal. Vid vinst mot Frankrike lär det finnas en god chans att nå kvartsfinal åtminstone som en av de bästa treorna. Beroende på hur det andra mötet i gruppens sista omgång, matchen mellan Spanien och Ryssland, slutar har England även möjligheten att nå andraplatsen i gruppen om Frankrike besegras. Men för att slå Frankrike krävs att England presterar betydligt bättre än i dagens match mot Ryssland. när man kom undan med blotta förskräckelsen.

Taggar: ,